Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Google Nexus 8 zoals we hem graag zouden zien

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2014, 13:57 CategorieAndroid

Het is alweer een paar dagen stil wat betreft geruchten over een nieuwe Nexus-tablet van Google maar dat betekent niet dat Google stilzit. Volgens de meest recente geruchten zou het bedrijf namelijk werken aan een 8-inch Nexus 8, maar wat kunnen we van deze tablet verwachten?

Qua uiterlijk hebben we in ieder geval iets om aan vast te houden want Nikolai Prettner heeft een render gemaakt van hoe we de Nexus 8 graag zouden willen zien. Hoewel het natuurlijk puur een render is die voortkomt uit het creatieve brein van Prettner zouden we geen ‘nee’ zeggen tegen dit fraaie model met zeer slanke bezels aan de zijden. 

Google-Nexus-8-render-2

Over wat we onder de motorkap van de Nexus 8 kunnen verwachten zijn al verschillende geruchten voorbij gekomen. Zo zou de tablet uitgerust worden met een Intel Bay Trail-processor, de nieuwste generatie die voor Android tablets ontwikkeld is. Deze zou volgens recente benchmarks voor indrukwekkende prestaties en een lange batterijduur zorgen. Asus zou, als we de geruchten mogen geloven, weer als partner voor de productie van de tablet ingezet worden. 

Of we een Google Nexus 8 gaan zien blijft natuurlijk de vraag. Google zelf heeft namelijk nog niks bekendgemaakt over de komst van een nieuwe Nexus-tablet en daarbij gaan er geruchten over het feit dat Google vanaf volgend jaar geen nieuwe Nexus-tablets meer uit zou brengen. De internetgigant zou zich weer gaan focussen op software en van reeds gelanceerde tablets Google Play Editions uitbrengen. Dit zijn tablets die draaien op een stock-versie van Android.

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.