Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

DigiCal agenda-app voor Android krijgt nieuwe widgets

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2014, 10:59 CategorieAndroid

Als je een agenda-app voor je Android tablet zoekt dan is DigiCal één van de apps die we zeker aanraden. Afgelopen juni publiceerden we een review van de app en waren onder de indruk van de mogelijkheden. In november bracht DigiCal een grote update uit waarmee weersvoorspellingen aan de agenda toegevoegd werden. Vandaag is het tijd voor de volgende update waarmee de app voorzien wordt van nieuwe widgets.

DigiCal introduceert middels een update nieuwe functionaliteit en een nieuwe vormgeving voor de agenda widgets. Naast het nieuwe uiterlijk van de widgets is er nu de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende nieuwe kleurenthema’s. Deze met zorg samengestelde kleurencombinaties maken het configureren van de widgets een stuk simpeler en sneller.

Het thema keuzemenu laat een voorbeeld zien van hoe de widget er met de thema’s uit komt te zien. Hierbij worden ook de huidige instellingen toegepast, zodat je als gebruiker direct ziet hoe je widget er met jouw instellingen uit komt te zien.

DigiCal-widgets

Een andere toevoeging is de beschikbaarheid van lock-screen agenda widgets. Hiermee kun je een blik werpen op je agenda zonder je telefoon te ontgrendelen. Lock-screen widgets zijn beschikbaar in Android versie 4.2 en hoger. Naast deze vernieuwingen krijgen gebruikers van DigiCal+ ook een nieuw widget type, de maandkalender. Deze widget maakt de maand-weergave uit de app beschikbaar als widget, met een maandkalender boven en een scrollende afsprakenlijst voor de geselecteerde dag hieronder. Verder krijgen DigiCal+ gebruikers de mogelijkheid om per widget te selecteren van welke kalenders afspraken worden getoond.

DigiCal is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Om van alle features gebruik te kunnen maken, waaronder de maandagenda widget, is de betaalde versie (4,95 euro) vereist.

  • DigiCal
  • Delen:

Reacties

  1. Thibaud
    08 juli, 2015 om 21:23

    Nu heft de nieuwste versie iets dat de google agenda nog niet heeft: de begintijd en de eindtijd van een event kan in verschillende tijdzones liggen, bv een vlucht. Hierdoor is het overzicht perfect

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.