Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Doro lanceert TabEasy tablet voor senioren

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2014, 10:05 CategorieAndroid

We zien steeds vaker tablets voorbij komen die op een speciale doelgroep gericht zijn, bijvoorbeeld kinderen of zakelijke gebruikers. De senioren worden echter nog vaak over het hoofd gezien, aldus Doro. Het Zweedse bedrijf, marktleider in telecommunicatie voor senioren, lanceert daarom deze week de TabEasy tablet. Dit model is compleet geoptimaliseerd voor gebruik door senioren.

De afgelopen twee jaar heeft Doro naar eigen zeggen extreem gebruiksvriendelijke interfaces ontwikkeld voor tablets en Ppc’s, zodat deze toegankelijker zijn voor senioren. Met behulp van deze kennis introduceert het bedrijf nu de Doro TabEasy. Deze Android tablet biedt een vergelijkbare interface als de Doro smartphones, een omgeving waarin bijvoorbeeld internet, YouTube en het toestel eenvoudig zijn te besturen. Bovendien heeft de 10-inch tablet een extra hoes waardoor de Doro TabEasy beter en steviger in de hand ligt. Overige specificaties van de tablet zijn nog niet bekendgemaakt.

Het Zweedse bedrijf introduceert naast een tablet ook een smartphone.Uit onderzoek van Doro blijkt dat 45 procent van de senioren graag een smartphone wil maar ook hier wordt door grote elektronicafabrikant nog niet op ingespeeld. Daarom breidt Doro het assortiment smartphones in 2014 uit met de introductie van de Doro Liberto 820. Dit nieuwe toestel zal beschikken over nog niet eerdere vertoonde functies in een Doro, aldus het bedrijf.

Ook kondigt het Zweedse bedrijf een nieuwe serie Doro EasyPC laptops aan. De Doro EasyPC is beschikbaar in drie verschillende versies: met 15-inch screen, 17-inch screen en met 15-inch touch screen. Tevens introduceert het bedrijf hierbij een vereenvoudigd en duidelijker toetsenbord, zodat visuele beperkingen geen probleem zijn.

Het is niet duidelijk wanneer de Doro TabEasy, EasyPC en Libert 820 op de markt verschijnen en wat er voor betaald moet worden.

 • Delen:

Reacties

 1. inge
  06 juni, 2014 om 13:53

  Is er al bekend wanneer deze tablet in NL leverbaar is?

 2. Henk
  28 mei, 2015 om 15:52

  Beste inge deze tablet is helemaal niet goed slechte kwaliteit spul!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.