Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #38

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2014, 16:40 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder andere een app die van je tablet een babymonitor maakt.

Type Machine

Type Machine is een applicatie die alle, maar dan ook alle, teksten die je op je tablet invoert opslaat. Ok, de wachtwoorden worden niet opgeslagen maar alles wat je in onder meer je mail-, browser-, chat-, agenda-apps invoert komt in een overzicht te staan. Handig voor wanneer je per ongeluk teksten verwijderd hebt of wanneer je iets getikt hebt maar geen idee meer hebt waar precies. In de toegankelijkheid-instellingen van je Android tablet moet je Type Machine activeren, waarna de complete geschiedenis van de door jou ingevoerde teksten automatisch opgeslagen wordt. Ook kun je apps uitsluiten van deze functie. De opgeslagen teksten zijn vervolgens eenvoudig terug te zoeken en te kopiëren. 

Type-Machine

Type Machine kost 1,49 euro en is te downloaden uit de Google Play Store.

  • Type Machine

Dormi babymonitor

Met de Dormi-app voor Android verander je jouw tablet of smartphone in een volledig functionerende babymonitor. Alles wat je nodig hebt is je tablet of smartphone en een Android smartphone of tablet die je nog hebt liggen. Dit kan een ouder model zijn want de app ondersteunt alle Android-versies vanaf Android 2.3. Vervolgens installeer je de Dormi-app op beide apparaten, verbindt je ze middels eenvoudige instructies op het scherm en kun je jouw baby in de gaten houden door één van de toestellen bij je te houden en de andere bij het kind te leggen. Je kunt de apparaten koppelen middels een WiFi-netwerk maar ook middels een 3G/4G verbinding. Ook is het mogelijk tegen je baby te praten door in het Android-apparaat dat je bij je hebt te spreken, en kun je instellingen dat je meldingen krijgt zodra je er geluid opgemerkt wordt. 

De Dormi-app is gratis te downloaden in de Play Store maar dan kun je maar 4 uur per maand gebruikmaken van de monitor. Voor een paar euro per jaar kun je de monitor onbeperkt gebruiken.

  • Dormi

Google Now Launcher

Google heeft deze week de Google Now Launcher voor Android gelanceerd. Deze launcher, met een strak uiterlijk en diepe Google Now integratie, was al beschikbaar op de Nexus 5 maar kan nu op alle Nexus-tablet en -smartphones met Android 4.4 KitKat geïnstalleerd worden. Toch is er ook voor bezitters van andere tablets een mogelijkheid de launcher te installeren. Zorg dat je de laatste versie van Google Zoeken (Search) geïnstalleerd hebt en download dit apk-bestand. Installeer het bestand door in je Downloads op het apk-bestand te klikken. 

Google-Now-Launcher

Google Now Launcher is gratis te downloaden in de Play Store.

  • Google Now Launcher

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.