Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Windows tablet #1

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2014, 13:56 CategorieApplicaties

Naast de wekelijkse overzichten van de must-have apps voor iOS en Android komt er vanaf nu ook een wekelijks overzicht van apps die niet mogen ontbreken op je Windows tablet. We trappen af met een drietal apps van grote netwerken die je sowieso even moet installeren.

Facebook

Het sociale netwerk met de meeste gebruikers ter wereld heeft uiteraard een Windows 8-app. De app is uiteraard geoptimaliseerd voor tablets maar is ook op een normale pc prima te gebruiken. Erg handig is om de app aan de zijkant van je scherm te zetten: dan verschijnt indien gewenst enkel het chat-scherm. Zo kun je makkelijk chatten met vrienden en tegelijkertijd andere dingen doen op je tablet.

Facebook-Windows-8-app

Facebook is gratis via de Windows Store te downloaden.

  • Facebook

Twitter

Ook Twitter heeft sinds enkele maanden een erg goede Windows 8 app. De app biedt onder andere ondersteuning voor meerdere accounts, wat erg handig is. Ook de Twitter-app maakt handig gebruik van de mogelijkheid om de app in een klein deel van het scherm neer te zetten. Je krijgt dan dezelfde userinterface als de mobiele Twitter-apps, wat de applicatie ook in het klein enorm bruikbaar maakt.

Twitter-Windows-8-app

Twitter is ook gratis via de Windows Store te downloaden.

  • Twitter

MetroTube

YouTube heeft helaas nog geen officiële app voor Windows 8. Gelukkig zijn er genoeg andere ontwikkelaars die een YouTube-app hebben gemaakt. De beste is MetroTube. Alle onderdelen die je zou verwachten in een app zijn aanwezig. Als je de app in snapped view gebruikt speelt je video ook gewoon door. Ook kun je tijdens het afspelen van een video de reacties en gerelateerde video’s bekijken. 

Metro-Tube-Windows-8-app

MetroTube is gratis via de Windows Store te downloaden.

  • MetroTube

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een Windows tablet? Laat het weten in de reacties en wie weet staan ze in de editie van volgende week!

  • Delen:

Reacties

  1. Karina
    12 februari, 2014 om 18:11

    Fijn dat jullie dit nu ook doen voor Windows!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.