Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Windows tablet #3

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2014, 13:33 CategorieApplicaties

Elke week brengen we je de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw Windows tablet. Deze week een drietal apps die vooral de gamers onder ons écht niet mogen missen.

Halo: Spartan Assault

Halo: Spartan Assault is de eerste “blockbuster” game van Microsoft voor tablets, alleen wordt de game verbazingwekkend weinig gepromoot. Daarom staat hij ook in ons overzicht. Voor de echte diehard Halo-fans is dit een must-play game, maar ook wanneer je niet bekend bent met de Halo-franchise is dit een geweldige game om te spelen. De game is een zogeheten top down 3d shooter, wat inhoudt dat je het personage van boven bestuurt. Halo: Spartan Assault beschikt over 30 uitgebreide missie’s en prachtige HD-graphics, en omdat het een Xbox game is kun je ook nog achievements verdienen. 

De complete versie van Halo kost €5,99 , maar er is ook een Lite-versie aanwezig, waarin je de eerste paar missies kunt proberen. Als je van gamen houdt is dit zeker een aanrader, omdat dit eigenlijk de eerste “echte” game is voor een tablet.

halo

Halo: Spartan Assault Lite isgratis te downloaden uit de Windows Store en Halo: Spartan Assault is voor €5,99 te downloaden uit de Windows Store.

  • Halo: Spartan Assault

Xbox 360 Smartglass

Een ander weinig gepromote app van Microsoft is de Smartglass-app. Via de Smartglass-app kun je je eigen Xbox 360, en binnenkort Xbox One, besturen. Je kunt eigenlijk alle onderdelen op je Xbox via deze app besturen, behalve echt games spelen. 

Internetten, games opzoeken, muziek selecteren of een film huren gaat dus allemaal prima via deze app, en daarom is het jammer dat zo weinig mensen van het bestaan afweten. Je kunt namelijk ook het toetsenbord van je tablet gebruiken, en dat werkt een stuk fijner dan steeds een afzonderlijke letter selecteren met je controleren.

smartglass

Xbox 360 Smartglass is gratis te downloaden uit de Windows Store.

  • Xbox 360 Smartglass

Microsoft Minesweeper

De klassieke mijnenveger game is door Microsoft in een nieuw jasje gegoten. Compleet met Xbox achievements, synchronisatie met al je devices (ook bijvoorbeeld je Windows Phone, mocht je die hebben) en een heleboel verschillende speelstijlen is dit een must-have game. 

Daarnaast kun je het uiterlijk van het mijnenveld aanpassen naar een aantal verschillende stijlen, wat de game interessant houdt. Al met al is Microsoft Minesweeper een app die goed laat zien wat de mogelijkheden van Windows 8 zijn. Als je thuis achter de pc een spel aan het spelen bent, kun je daarna gerust op de tablet verder gaan waar je bent gebleven. 

minesweeper

Microsoft Minesweeper is gratis uit de Windows Store te downloaden. Mocht je overigens van dit soort klassieke spellen houden: Microsoft heeft ook Mahjong en Solitaire in een nieuw jasje gegoten. Deze games zijn ook gratis in de Windows Store te vinden. 

  • Microsoft Minesweeper

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een Windows tablet? Laat het weten in de reacties en wie weet staan ze in de editie van volgende week!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.