Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook neemt WhatsApp over voor maar liefst 19 miljard dollar

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2014, 9:50 CategorieApplicaties

Na in 2012 Instagram overgenomen te hebben heeft Facebook afgelopen nacht de populaire berichtendienst WhatsApp overgenomen. Facebook legt maar liefst 19 miljard dollar neer voor de dienst.

Middels een persbericht laat Facebook weten dat WhatsApp overgenomen is. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg betaalt 4 miljard dollar in contanten en 15 miljard dollar in aandelen voor de berichtendienst. Niet eerder werd zoveel betaald voor een technologiebedrijf. Ter vergelijking; in 1998 kocht Microsoft Hotmail voor 400 miljoen en in 2006 kocht Google Youtube voor 1,6 miljard.

Facebook zal het geld dat voor de overname gebruikt wordt waarschijnlijk niet snel terugverdienen. Elke gebruiker van Whatsapp zou hiervoor 42 jaar lang een betaald abonnement moeten afnemen. Het gaat Facebook dan ook met name om de gebruikers en de app. De overname zorgt ervoor dat gebruikers binnen het Facebook-netwerk blijven en dat er een alternatief voor Facebook geboden wordt.

Beide bedrijven laten weten dat er niks verandert voor gebruikers van WhatsApp. Zo worden er geen advertenties in de applicatie geïntegreerd en gaan ook de prijzen voor een abonnement niet omhoog. Het zou Facebook vooral gaan om het bereik dat de dienst heeft. Het doel van Zuckerberg is om de hele wereld toegang te geven tot het internet en iedereen met elkaar te verbinden. De focus blijft voorlopig dan ook liggen op groei in plaats van omzet. 

Whatsapp heeft momenteel 450 miljoen actieve gebruikers per maand en elke maand registreren nog eens een miljoen nieuwe gebruikers zichzelf. 70 procent van deze gebruikers maakt dagelijks gebruik van de dienst. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.