Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Firefox OS tablet verschijnt bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2014, 16:53 CategorieFirefox OS

We hebben het op het gebied van tablets met name over Android, iOS en Windows 8, maar mogelijk komt daar binnenkort nog een ander besturingssysteem bij. Mozilla is namelijk druk bezig met de ontwikkeling van Firefox OS voor tablets.

Firefox OS is het open-source mobiele besturingssysteem van Mozilla dat met name gericht is op goedkope mobiele apparaten. De eerste smartphones met Firefox OS zijn reeds gelanceerd en nu is het wachten op de eerste tablets. Mozilla heeft samen met InFocus een referentietablet voor ontwikkelaars gelanceerd. Hiermee kunnen zij aan de slag voor de verdere ontwikkeling van het besturingssysteem en het ontwikkelen van de o zo belangrijke applicaties.

Inmiddels is de InFocus New Tab F1 tablet opgedoken bij de Amerikaanse FCC, de keuringsinstantie voor draadloze communicatie. Dit houdt in dat de tablet goedgekeurd is voor de Amerikaanse markt wat betreft onder meer Wifi- en Bluetooth-gebruik. De tablet zelf is weinig bijzonders. Zo beschikt het toestel over een 10.1-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een Allwinner A31 ARM Cortex-A7 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer. Ook is de tablet voorzien van twee camera’s, een microUSB-poort en een 7.000mAh batterij.

Firefox-OS-tablet-2

Momenteel wordt er dus nog hard gewerkt aan de ontwikkeling van Firefox OS voor tablets maar de verwachting is dat we voor het einde van dit jaar de eerste goedkopere modellen met dit besturingssysteem op de markt zien verschijnen. Daarbij toont Mozilla waarschijnlijk tijdens MWC 2014 de mogelijkheden van het besturingssysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.