Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu toont tablet met haptische feedback tijdens MWC 2014

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2014, 10:12 CategorieHardware

We hebben het al twee jaar over de mogelijke komst van haptische feedback naar tablets maar tot op heden zien we de techniek alleen terug op prototypen. Ook tijdens MWC 2014 wordt de techniek getoond, deze keer door Fujitsu.

Fujitsu heeft tijdens MWC 2014 een prototype tablet getoond die de gebruiker textuur laat voelen wanneer het scherm bediend wordt. De Japanse fabrikant maakt gebruik van ultrasone vibraties om de gebruiker verschillende texturen op het scherm te laten voelen.

Door de vibraties met verschillende intervallen te genereren kan het scherm bijvoorbeeld glad of juist ruw aanvoelen. Hierdoor krijg de gebruiker niet alleen visueel aanwijzingen over het gebruik maar ook door de textuur van het scherm. 

Fujitsu-haptische-feedback

Fujitsu noemt zelf het openen van een kluis of het bespelen van een harp als voorbeeld. Zo kun je het voelen wanneer je de juiste code voor het slot gevonden hebt en wanneer je een individuele snaar van de harp raakt.

De Japanse fabrikant toonde een prototype tablet met haptische feedback maar heeft al plannen voor de introductie van de techniek. De eerste tablets van het bedrijf die ervan voorzien zijn worden in 2015 op de markt verwacht. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.