Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony gebruikt geen displayfolie meer voor Xperia Z2 Tablet

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2014, 16:43 CategorieAndroid

Eerder deze week onthulde Sony zijn nieuwste high-end tablet in de vorm van de Xperia Z2 Tablet. Dit model is op een aantal belangrijke punten verbeterd, waaronder het design en de processor. Er is echter nog een kleine maar belangrijke verbetering doorgevoerd.

De vorige generatie van Sony’s tablet, de Xperia Tablet Z, maakte gebruik van een speciaal permanent folie dat op het scherm gelegd werd en nauwelijks te verwijderen was. Dit folie staat ook wel bekend als “anti-shatter film” en zorgt ervoor dat het scherm niet in stukken breekt en dat krassen het glazen display niet bereiken. Er zat echter ook een nadeel aan dit folie want het bleek erg gevoelig voor oppervlakkige krassen, vingerafdrukken en vlekken.

Sony-Xperia-Tablet-Z

Tijdens MWC 2014 laat Sony weten dat de nieuwe  Xperia Z2 Tablet niet meer over dit folie zal beschikken en dus puur beschikt over een glazen display. De vraag is natuurlijk in hoeverre dit glas bestand is tegen krassen maar je hebt natuurlijk altijd zelf de keuze nog om een screenprotector te gebruiken.

De Sony Xperia Z2 Tablet is uitgerust met een 10.1-inch Full HD-display, een Qualcomm Snapdragon 801-processor, 3GB aan werkgeheugen en een behuizing die maar 6,4 millimeter dun is. De tablet draait op Android 4.4 KitKat en komt zowel in een WiFi-only als een 4G-variant op de markt. Vanaf eind maart kun je in Nederland naar de winkel voor de Xperia Z2 tablet, welke voor een adviesprijs vanaf 499 euro in de schappen ligt.

Lees ook onze Sony Xperia Tablet Z review.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Jan Bos
    27 februari, 2014 om 9:28

    499 euro.
    150 er bij en je hebt een 12inch.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.