Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Geen nieuwe iPad mini in 2014’

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2014, 10:57 CategorieiPad

Apple heeft vorig jaar met de iPad Air en iPad mini retina twee populaire tablets op de markt gebracht. Dit jaar zou het bedrijf uit Cupertino alleen de iPad Air vernieuwen en ook de veelbesproken iPad Pro zou dit jaar nog niet verschijnen.

Volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, een bron met een redelijk goede reputatie, geeft Apple dit jaar alleen de iPad Air een upgrade. Dit model zou uitgerust worden met een Touch ID vingerscanner en de nieuwe Apple A8-processor. Waarschijnlijk blijft de resolutie van de tablet hetzelfde. De lancering van het nieuwe model zou in het derde kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Ming-Chi Kuo ziet in 2014 geen nieuwe iPad mini op de markt verschijnen. Apple zou zich volgens de analist willen focussen op de ontwikkeling van de iPad Pro, een model met een formaat van 12.9-inch. Deze tablet zou met name gericht zijn op studenten en zakelijke gebruikers. De lancering staat waarschijnlijk nog niet voor dit jaar gepland, aldus de analist. Zelfs al zou Apple dit model op de markt brengen dan worden er volgens Kuo maar weinig van verscheept.

Als we de analist mogen geloven krijgen we dit jaar dus alleen een nieuwe versie van de iPad Air. De iPad mini retina blijft nog een jaar in het assortiment. Door het ontbreken van een nieuwe iPad mini zullen de verkoopcijfers van Apple dit jaar volgens Kuo ook dalen.

Lees ook onze iPad mini retina review en iPad Air review.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.