Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gelekte roadmap Dell verraadt komst nieuwe tablets en convertibles

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2014, 11:12 CategorieAndroid

Dell heeft grootse plannen voor 2014 als we een gelekte roadmap mogen geloven. Eind vorig jaar bracht de Amerikaanse fabrikant verschillende nieuwe Windows 8 tablets en convertibles op de markt en dit jaar worden de meeste modellen vernieuwd. Ook komt Dell mogelijk met Android tablets voor de Amerikaanse en Europese markt. 

Windows 8 tablets

Ten eerste valt op dat Dell de Venue 11 Pro, een Windows 8 tablet die nog niet zolang geleden op de markt gebracht werd, aan het begin van het tweede kwartaal vernieuwt. Waarschijnlijk gaat het om een relatief kleine update waarbij de 32bit Bay Trail-processor vervangen wordt voor een 64bit-variant. In het derde kwartaal moet een compleet nieuwe versie van de Venue 11 Pro verschijnen, waarschijnlijk met de nieuwste generatie processors van Intel. Ook verschijnt in het derde kwartaal een nieuwe versie van de Venue 8 Pro.

Dell-roadmap

Android tablets

Voordat het derde kwartaal van 2014 voorbij is komt Dell ook nog met nieuwe Android tablets. Afgelopen jaar bracht Dell al een aantal Venue tablets met Android-software op de markt maar deze werden niet in Europa en de VS uitgebracht. De nieuwe Venue 7 en Venue 8 zouden waarschijnlijk wel in deze markten gelanceerd worden. Over de specificaties is echter nog niks bekend.

Dell convertibles

Daarnaast brengt Dell in 2014 nieuwe convertibles op de markt, als we de roadmap mogen geloven. De Dell Inspiron 11 en Inspiron 13 worden de nieuwe 2-in-1 convertibles. Het goedkoopste model beschikt over een 11.6-inch display, een Intel Bay Trail-processor en een prijskaartje van 449 dollar. De Inspiron 13 is voorzien an een 13-inch display met Full HD-resolutie, een active digitizer met stylus en een prijskaartje van 649 dollar. De verwachting is dat de nieuwe Windows 8 convertibles in april al getoond worden. In die maand komt Dell waarschijnlijk ook met de XPS 18, een 18.4-inch tablet met een Full HD ips display. Deze nieuwe variant komt met een 69Wh accu en een energiezuinige Intel Haswell-processor.  

  • Delen:
Dell Venue 11 Pro
Windows 8
Dell Venue 8 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.