Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Asus Transformer Pad TF502T officieel gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2014, 12:37 CategorieAndroid

Eind vorig jaar dook op de Taiwanese website van Asus de TF502T op, een 10.1-inch Transformer Pad met Android als besturingssysteem. Dit middenklasse model is inmiddels in Azië te koop voor omgerekend zo’n 250 euro.

Het is alweer even geleden dat Asus een nieuwe Transformer Pad met Android op de markt bracht. Het meest recente model is de Transformer Pad TF701T die eind vorig jaar in Nederland verscheen. Dit is echter een high-end model dat voor een prijs van 499 euro gekocht kan worden. Wanneer je een kleiner budget hebt moet je het nog steeds doen met de in 2012 gelanceerde Transformer Pad 300.

Asus-TF502T-2

In thuisland Taiwan heeft Asus echter inmiddels de Transformer Pad TF502T gelanceerd. Dit model wordt als middenklasse Transformer Pad in de markt gezet en kan voor een omgerekende prijs van zo’n 250 euro gekocht worden. Voor dit bedrag krijg je eigenlijk de hardware van de in 2012 gelanceerde VivoTab RT TF600T Windows RT tablet maar dan met Android software. Het lijkt er dus op dat Asus de voorraad VivoTab RT tablets, welke nauwelijks over de toonbank zijn gegaan, toch nog kwijtraakt dankzij deze aanpassing. 

Asus-TF502T

De TF502T beschikt onder meer over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Nvidia Tegra 3 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, Bluetooth met NFC, twee camera’s, een microUSB-poort en een microHDMI-poort. De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean en kan uitgerust worden met een keyboard dock.

Deze nieuwe Transformer Pad is reeds in Taiwan gelanceerd maar Asus Benelux weet nog niks over de komst van dit model naar Nederland. Mogelijk krijgen we meer te horen tijdens MWC 2014, een beurs die eind deze maand plaatsvindt in Barcelona.

  • Delen:
ASUS Transformer Pad TF701
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.