Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Goedkopere tablets op komst door prijsverlaging Windows 8.1’

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2014, 12:28 CategorieMicrosoft

Windows 8 tablets komen inmiddels in alle soorten en maten. Sinds eind vorig jaar kunnen we ook in Nederland naar de winkel voor de eerste 8-inch modellen, waaronder de Acer Iconia W4 en de Lenovo Miix 2. Echt goedkope Windows 8 tablets, zoals we met name zijn bij Android zien, ontbreken echter nog maar daar komt mogelijk snel verandering in.

Volgens bronnen van het Amerikaanse Bloomberg wil Microsoft de prijs van Windows 8.1 binnenkort drastisch verlagen. In plaats van 50 dollar hoeven fabrikanten straks nog maar 15 dollar voor de software te betalen. De korting geldt echter alleen voor desktops, laptops en tablets die minder dan 250 dollar kosten. Daarbij zou Microsoft voor deze apparaten de verplichte certificering afschaffen en ook een touchscreen zou niet meer verplicht zijn. Dit laatste heeft vanzelfsprekend geen betrekking op tablets.

Microsoft zou met deze nieuwe strategie willen voorkomen dat consumenten kiezen voor of overstappen naar goedkope tablets met Android of goedkope laptops met Chrome OS. Fabrikanten kiezen in veel gevallen voor deze besturingssystemen wanneer ze apparaten voor het instapsegment op de markt willen brengen. Of we echter op korte termijn veel Windows 8 tablets met een prijs van onder de 250 dollar gaan zien is nog niet duidelijk. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.