Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google gaat Android beter beveiligen door apps continu te scannen

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2014, 12:43 CategorieAndroid

Google heeft in de meest recente versies van Android diverse verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de beveiliging, waaronder een controle van de apps die je installeert. De internetgigant gaat echter binnenkort een stap verder.

Google scant momenteel alle apps die in de Google Play Store staan voor malware, software met kwaadaardige bedoelingen als  bijvoorbeeld het stelen van data. Ook worden apps gecontroleerd wanneer je ze op een Android tablet of smartphone installeert.

Adrian Ludwig, beveiligingsexpert bij het Android-team van Google, laat in een interview met Computer World weten dat Google binnenkort nog een stap verder gaat door apps die op je Android toestel staan continu in de gaten te houden.

Apps worden op de achtergrond in de gaten gehouden, zonder dat de gebruiker hier iets van merkt. Zodra een app na installatie andere software installeert geeft Google een melding aan de gebruiker. Ook applicaties die buiten de Play Store om geïnstalleerd zijn worden in de gaten gehouden.

De nieuwe functie maakt onderdeel uit van Google Play Services en kan dus middels een update naar elk Android apparaat uitgerold worden. Volgens Ludwig komt de functie beschikbaar voor alle apparaten die draaien op Android 2.3 Gingebread of een recentere versie van Android.

Lees meer over het beveiligen van je Android tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.