Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now Launcher nu te downloaden voor Nexus tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2014, 10:41 CategorieAndroid

Google bracht eind vorig jaar de Nexus 5 smartphone op de markt en voorzag dit model van een nieuwe launcher. Hoewel er al omwegen waren om de launcher op je tablet te installeren heeft Google deze vandaag in app-vorm in de Play Store gezet. 

De Google Now Launcher biedt, zoals de naam al aangeeft, diepere integratie met Google Now. Zo kun je met een veeg vanuit de linkerkant van het scherm Google Now direct openen en kunnen gebruikers uit onder meer de VS het spraakcommando ‘Ok Google’ gebruiken om direct te zoeken.

Tot vandaag was de launcher alleen beschikbaar op de Google Nexus 5 smartphone, maar daar komt nu verandering in. Google heeft de launcher in de Play Store gezet en deze kan door alle Nexus toestellen en Google Play Edition toestellen gedownload worden.

Je kunt de launcher dus op je Nexus 7 tablet of Nexus 10 tablet installeren maar houd er rekening mee dat de mogelijkheden van Google Now in Nederland nog beperkt zijn.

Hoewel Google het nog niet bevestigd heeft wordt deze launcher binnenkort ook beschikbaar gesteld voor andere Android tablets. Dit zou betekenen dat je bijvoorbeeld op een Samsung Galaxy Tab 3 of een LG G Pad 8.3 de skin van de fabrikant kunt omzeilen, in ieder geval in de launcher.

De Google Now Launcher is via onderstaande link gratis te downloaden in de Play Store.

  • Google Now Launcher
  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.