Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hisense toont Maxe X1 phablet met 6.8-inch display en Android 4.4

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2014, 10:15 CategorieAndroid

We zien tijdens het Mobile World Congress 2014 in Barcelona veel nieuwe phablets, smartphones die door hun grootte ook als tablet gebruikt kunnen worden, voorbij komen. Ook het Chinese Hisense brengt een nieuw model op de markt; de Maxe X1.

De Hisense Maxe X1 is een phablet met een formaat van maar liefst 6.8-inch en is eigenlijk een tablet waarmee gebeld kan worden, zoals bijvoorbeeld de Asus Fonepad 7. Het display heeft een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en maakt gebruikt van de ips-techniek voor wijde kijkhoeken en een hoge helderheid.

Onder de motorkap zien we een quadcore-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen van de phablet bedraagt 16GB maar kan uitgebreid worden middels een microSD-kaart.

Verder beschikt de Maxe X1 onder meer over WiFi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een gps-module voor locatiebepaling, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel draait op het recente Android 4.4 KitKat met toegang tot de Google Play Store.

De Hisense Maxe X1 moet vanaf april in Europa verschijnen in een 3G-variant. Later dit jaar wordt ook een 4G-versie verwacht. Of het toestel ook naar Nederland komt en wat de prijs exact gaat zijn is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.