Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP kondigt Pavilion x360 Windows 8 convertible aan

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2014, 18:40 CategorieWindows

Na begin dit jaar en eind vorig jaar al verschillende nieuwe convertible tablets gepresenteerd te hebben komt HP deze week met wederom een aantal nieuwe modellen. De eerste nieuwe convertible die HP presenteert is de HP Pavilion x360, uitgerust met een design dat we kennen van de Lenovo Yoga-convertibles.

De HP Pavilion x360 beschikt over een scharnier dat het display 360 graden laat draaien, waardoor verschillende posities mogelijk zijn. Je kunt het apparaat als laptop, als tablet en twee posities daar tussenin gebruiken. Deze posities zijn de tent-modus waarbij het scharnier naar boven wijst en de presentatie-modus waarbij het keyboard als standaard dient.

HP-Pavilion-x360-3

De convertible draait op een Intel Pentium N3520- of Celeron N2830-processor en beschikt over een 11.6-inch ips display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Verder is het apparaat voorzien van Beats Audio dual speakers, een webcam met HP TrueVision, 4GB aan werkgeheugen, een 500GB harddisk, drie USB-poorten en een volwaardige HDMI-poort. Het geheel heeft een gewicht van 1,4 kilogram en moet volgens HP 4 uur meegaan op een volle lading.

HP-Pavilion-x360

De HP Pavilion x360 wordt uitgebracht in twee kleuren: ‘brilliant red’ en ‘smoke silver’. In Nederland is de laptop alleen in het zilver verkrijgbaar. De buitenkant van het device is voorzien van een zachte toplaag waarop vingerafdrukken volgens de fabrikant bijna niet te zien zijn. Het toetsenbord is gemaakt van geborsteld aluminium.

De Pavilion x360 moet vanaf april in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 449 euro.

  • Delen:
HP Pavilion x360
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.