Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP ondersteunt eenvoudig en snel printen binnen Android 4.4 KitKat

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2014, 11:28 CategorieAndroid

Hewlett-Packard wil draadloos printen vanaf Android tablets en smartphones eenvoudiger maken en ondersteunt daarom het met één druk op de knop printen met je tablet of smartphone die op Android 4.4 KitKat draait.

Eén van de verbeteringen die Google doorvoerde in Android 4.4 KitKat is de mogelijkheid om direct vanuit het besturingssysteem te printen met één druk op de knop. HP speelt hier nu op in met de lancering van een nieuwe printer; de HP Color LaserJet Pro MFP M476 die kan printen middels een WiFi-verbinding of NFC. Deze printer ondersteunt de ingebouwde printmogelijkheid van KitKat en maakt gebruik van de Mopria plugin.

De Mopria plugin is ontwikkeld door de Mopria Alliance, een samenwerking tussen verschillende printerfabrikanten als Xerox, Samsung en Canon. Met behulp van de plugin kunnen gebruikers van een Android-toestel een printcommando naar een printer sturen zonder hiervoor een aparte app te moeten gebruiken. De printfunctie binnen apps en het besturingssysteem kan direct gebruikt worden, waarna de draadloze printer naar keuze kan worden geselecteerd.

De verwachting is dat ook de andere fabrikanten in de Mopria Alliance op korte termijn compatibele draadloze printers lanceren waardoor het eenvoudiger wordt om snel een document of foto vanaf je Android tablet of smartphone te printen.

Lees meer over printen met je Android tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.