Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC kondigt Desire 816 phablet met 5.5-inch display aan

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2014, 20:47 CategorieAndroid

Op het gebied van tablets heeft HTC al tijden niks meer laten zien, maar grote smartphones zijn een ander verhaal. Vandaag heeft HTC tijdens MWC 2014 de Desire 816 gepresenteerd, een phablet met een formaat van 5.5-inch.

De HTC Desire 816 is een middenklasse toestel met een ips lcd display dat een formaat van 5.5-inch en een resolutie van 1.280 bij 720 pixels heeft. Onder de motorkap zien we een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz terug, vergezeld door 1.5GB aan werkgeheugen.

Ook beschikt de phablet over 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. HTC geeft aan dat dit met maximaal 128GB mogelijk is en toevallig kondigde SanDisk vandaag de eerste microSDXC-kaart van 128GB aan. 

HTC-Desire-816-2

Verder is de Desire 816 voorzien van 3G/HSPA+ ondersteuning, een nanoSIM-slot, twee front speakers met HTC BoomSound, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 2.600mAh accu. Ook is WiFi en Bluetooth 4.0 plus NFC aanwezig voor draadloze communicatie. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de skin van HTC.

De HTC Desire 816 moet in mei naar Nederland komen en krijgt een adviesprijs van 399 euro mee.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.