Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC maakt nieuwe Google Nexus 10 tablet’

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2014, 11:14 CategorieAndroid

Als we het groeiende aantal geruchten over nieuwe Nexus-tablets mogen geloven is HTC de fabrikant waar Google dit jaar mee in zee gaat. Het Taiwanese bedrijf zou volgens nieuwe geruchten de productie van de tweede generatie Nexus 10 voor zijn rekening nemen.

Vorige week verschenen er al geruchten dat HTC de nieuwe partner voor een Nexus-tablet van Google is. Het zou gaan om een high-end tablet die in het derde of vierde kwartaal van dit jaar op de markt moet verschijnen. Vandaag is het de beurt aan Digitimes, dat meldt dat HTC de productie van de nieuwe Nexus 10 voor zijn rekening neemt.

HTC heeft de laatste tijd op het gebied van tablets weinig laten zien. Het laatste wapenfeit van de Taiwanese fabrikant dateert alweer uit 2012 en was de high-end Jetstream. Dit model is echter alleen in de VS gelanceerd en was geen groot succes. In Nederland hebben we van HTC alleen de Flyer gezien, een 7-inch tablet met een veel te hoog prijskaartje.

Volgens Digitimes werkt HTC momenteel met Google aan de ontwikkeling van de tweede generatie Nexus 10. Dit model zou eind dit jaar op de markt verschijnen en als high-end tablet in de markt gezet worden. Eerder gingen er geruchten dat Samsung, fabrikant van de huidige Nexus 10, of Asus de productie voor zijn rekening zou nemen. Asus heeft inmiddels twee Nexus-tablets gelanceerd; de Nexus 7 en Nexus 7 (2013).

  • Delen:
Nieuwe Google Nexus 7 (2013)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.