Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei onthult 8-inch MediaPad M1 met 4G-module

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2014, 15:57 CategorieAndroid

Naast de MediaPad X1 tablet met high-end specificaties introduceert Huawei tijdens MWC 2014 ook een nieuw middenklasse model. De MediaPad M1 is een 8-inch tablet met een uiterlijk dat nogal veel overeenkomt met dat van de HTC One.

Huawei MediaPad M1

De Huawei MediaPad M1 is een 8-inch tablet met een ips lcd display dat voorzien is van een 1.280 bij 800 pixels resolutie. De tablet is met name gericht op content consumptie, en komt dan ook met speakers aan de voorzijde en DTS-ondersteuning. Ook is er ondersteuning voor het streamen van bestanden middels DLNA.

Huawei-MediaPad-M1-8

Verder is de MediaPad M1 voorzien van een HiSilicon Kirin 910 quadcore-processor van Huawei zelf met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. De tablet beschikt over een 4.800mAh accu die moet zorgen voor 24 uur gebruik of het bekijken van 8 films. Ook voor onderweg en als telefoon is de tablet geschikt want er is ondersteuning voor 3G of 4G/LTE en ondersteuning voor telefoongesprekken en sms-berichten.

Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5 megapixel camera voor foto’s en video’s. Het meest opvallende is het design, wat erg veel weg heeft van het design van de HTC One smartphone. De tablet heeft een gewicht van 329 gram en is maar 7,9 millimeter dik. Huawei brengt de tablet in een witte en een titanium uitvoering op de markt.

Huawei-MediaPad-M1-3

De MediaPad M1 draait op Android 4.2.2 Jelly Bean, een al wat oudere versie van Android, met daar overheen de Emotion UI van Huawei zelf. Huawei heeft flink wat dingen aangepast binnen Android, waaronder de app-tray en de notificatiemenu’s. 

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad M1 8.0.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad M1 moet in maart van dit jaar op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 299 euro. Het is niet duidelijk of dit de prijs voor de 3G- of 4G-versie is.

  • Delen:
Huawei MediaPad M1 8.0
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.