Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert MediaPad X1 met 7-inch HD-display

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2014, 15:35 CategorieAndroid

Huawei heeft tijdens een persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona de MediaPad X1 onthuld. De tablet beschikt over een 7-inch HD-display, een quadcore-processor en 4G.

Huawei MediaPad X1

De Huawei MediaPad X1 is de afgelopen weken al verschillende keren voorbij gekomen in lekken en geruchten, en een grote verrassing is de komst van dit model dan ook niet. Echter zijn de specificaties van deze tablet wel interessant, met name omdat Huawei zich tot op heden vooral op het instap- en middensegment gericht heeft.

De tablet beschikt over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, wat neerkomt op 323 pixels per inch. Het geheel wordt aangestuurd door een HiSilicon Kirin 910 quadcore-processor van Huawei zelf met een kloksnelheid van 1.6GHz. De tablet draait op Android 4.2.2 Jelly Bean met een aantal toevoegingen van de fabrikant in de vorm van de Emotion UI. Zo is het onder meer mogelijk twee keer op het scherm te tikken om terug te keren naar het homscreen en verschijnen de geïnstalleerde apps allemaal op de homescreens in plaats van in een app-drawer. 

Huawei-MediaPad-X1-7

Verder is de Huawei MediaPad X1 uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart van maximaal 32GB uitgebreid kan worden, en een 5.000mAh batterij. Aan de voorzijde bevindt zich een 5 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 13 megapixel camera met een F2.4 diafragma. Draadloze communicatie vindt plaats via WiFi 802.11n , Bluetooth 4.0 of 4G/LTE. Het is zelfs mogelijk met de tablet te bellen dankzij de ingebouwde gsm-module.

Ook qua design heeft Huawei flinke stappen gemaakt. De tablet weegt namelijk maar 239 gram, is 103,9 millimeter lang en maar 7,18 millimeter dun. De behuizing is gemaakt van aluminium en de bezels rondom het display zijn zeer dun gehouden, wat het geheel een premium uitstraling geeft. Een interessante extra functie is dat je met een daarvoor bestemde kabel een smartphone met de tablet kunt opladen.

Een overzicht van alle specificaties, kenmerken en prijzen vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad X1.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad X1 met 16GB aan opslaggeheugen en ondersteuning voor mobiel internet via 4G wordt voor een prijs van 399 euro op de markt gebracht. De tablet is naar verwachting in mei te koop in Nederland.

  • Delen:
Huawei MediaPad X1 7.0
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.