Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei werkt aan 8-inch Android tablet met quadcore-processor

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2014, 15:44 CategorieAndroid

Huawei heeft nog geen nieuwe tablets voor de Europese markt aangekondigd maar het lijkt erop dat we hier niet lang meer op hoeven te wachten. Na geruchten over onder meer 7-inch en 10.1-inch tablets is vandaag informatie over een 8-inch Android tablet opgedoken.

Huawei heeft eind vorig jaar aangegeven in 2014 vol in te willen zetten op Android tablets en met een complete nieuwe line-up te komen. Vorige maand dook er informatie over 7-inch tablets op, waaronder een model met Full HD display, en begin januari werd de MediaPad 10 Link+ aangekondigd. 

Naast deze modellen lijkt Huawei te werken aan een Android tablet met een formaat van 8-inch. Het nog onaangekondigde model is opgedoken in de database van de DLNA Alliance, zo meldt Notebookitalia. Wat we precies van dit model kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar uit de documenten kunnen we in ieder geval een aantal van de specs halen.

Zo zou de tablet, welke gaat onder de naam MediaPad M1 8.0, beschikken over een 1.280 bij 800 pixels resolutie, draaien op een quadcore-processor van Huawei zelf, en voorzien zijn van Android 4.2.2 Jelly Bean software. Mogelijk komt er ook een versie met 3G-module voor mobiel internet op de markt.

Waarschijnlijk presenteert Huawei de nieuwe tablets eind deze maand tijdens MWC 2014. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.