Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Iedereen is een DJ met Pacemaker voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2014, 16:17 CategorieApplicaties

Er zijn verschillende DJ-apps voor de iPad beschikbaar, zoals Djay en Traktor. Voor beginnende DJ’s hebben deze apps echter veel te veel features om overzichtelijk te kunnen zijn. Vandaag is de app Pacemaker gelanceerd voor de iPad, een hele simpele DJ app, juist bedoelt voor die beginnende DJ’s.

Pacemaker app

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store, en perfect voor beginners omdat alles voor zich spreekt. Er zijn twee grote draaischijven, boven de draaischijven kun je een nummer kiezen. Je kunt muziek selecteren uit de muziek die je in de Muziek app hebt staan, of als je een Spotify abonnement hebt kun je daar gebruik van maken. Gebruikers die geen Spotify abonnement hebben kunnen via de Pacemaker app 24 uur gratis Spotify Premium proberen.

Gratis

Basis features zoals de volume slider om twee nummers te mixen en een knop om het aantal Beats Per Minute aan te passen zijn standaard aanwezig in de gratis versie. Extra features, zoals Loop om maten nog een keer af te spelen of Hi-Lo om bepaalde frequenties te filteren, zijn te koop in de app via een in-app aankoop. Elk effect kost €1.99 per stuk, maar je kunt alle zes de effecten kopen voor de prijs van vijf.

Paper

De Pacemaker app lijkt erg veel op Paper, een hele intuïtieve en simpele iPad app om mee te tekenen, die iedereen meteen kon gebruiken. De makers van Pacemaker hopen dan ook hetzelfde te bereiken als Paper, zegt oprichter Jason Goldberg in een interview met The Verge.

Gemak

In mijn ogen zijn de makers daar erg in geslaagd. Ikzelf ben niet zo muzikaal, maar ik was prima in staat om wat nummers door elkaar te mixen op het goede moment zonder duidelijke overgang. Sterker nog, ik vond het erg leuk om te doen. Een optie die ik zelf erg handig vond is de Split Output functie. Als je een audio-splitter hebt kun je zo op je koptelefoon alvast een nieuw nummer voorbereiden, zonder dat je publiek het hoort.

  • Pacemaker
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.