Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Air en iPad mini retina bieden langste accuduur

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2014, 11:00 CategorieiPad

Een tablet is een mobiel apparaat dat je overal mee naartoe kunt nemen. De accuduur speelt dan ook voor velen een belangrijke rol in het beslissingsproces voor de juiste tablet. De website Which? zet elk jaar de accuduur van de meest populaire tablets onder elkaar en dit jaar gaat de winst wederom naar de iPad.

In de test van Which? zijn onder meer de nieuwe iPad Air en iPad mini retina, de Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) en de Google Nexus 7 (2013) naast elkaar gezet. Van elke tablet zijn twee resultaten op papier gezet; het aantal minuten dat je video kunt kijken voordat de accu leeg is en het aantal minuten dat je middels WiFi kunt internetten voordat de accu leeg is.

accuduur-tablets

Zoals je in bovenstaande afbeelding kunt zien gaat de iPad aan kop. De iPad Air biedt voor zowel video’s kijken als internetten de langste accuduur. De iPad mini retina staat op de tweede plek wanneer we puur kijken naar het surfen op het internet, gevolgd door de iPad 2. Bij het bekijken van video’s is het verschil met de concurrentie minder groot. Op de tweede plek zien we de Amazon Kindle Fire HDX 8.9 terug, gevolgd door de Google Nexus 7 (2013) en de iPad 2.

Hoewel dit natuurlijk een interessante indicatie geeft over de accuduur van een tablet prefereren wij in onze tablet reviews om de accuduur bij normaal gebruik te meten. Je kijkt immers niet de hele dag video’s en surft niet de hele dag op het internet. Wil je weten wat nog meer belangrijk is voordat je een tablet aanschaft? Neem dan ons artikel met alles dat je moet weten voordat je een tablet koopt door.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.