Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Pro: concept-video toont grote iPad met OS X

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2014, 11:31 CategorieiPad

Er gaan al maanden geruchten over de komst van een grotere iPad, mogelijk met een formaat van 12-inch of 13-inch. Hoewel de kans nihil is dat Apple kiest voor het voor de desktop ontwikkelde OS X besturingssysteem hebben Italiaanse designers een concept-video van een iPad met OS X gemaakt.

Volgens recente geruchten werkt Apple aan een iPad die vooral gericht is op studenten en zakelijke gebruikers. De tablet zou groter zijn dan de huidige 9.7-inch iPad en de naam iPad Pro dragen. Dat de term ‘Pro’ in de naam voorkomt betekent echter niet dat Apple iOS vervangt voor OS X. Het bedrijf uit Cupertino heeft al meerdere malen aangegeven dat het samenvoegen van iOS en OS X verspilde energie is

Toch is het interessant om te zien wat de mogelijkheden voor OS X op een iPad zijn en de Italiaanse designers van SET Solution hebben in onderstaande concept-video hun idee van een iPad Pro uiteen gezet. Het bedrijf ziet graag een 13-inch model met nagenoeg geen randen om het scherm en naadloze integratie met een standaard keyboard en muis. 

He tis natuurlijk puur een concept, gebaseerd op wensen en geruchten, maar zou jij voor een iPad Pro met OS X als besturingssysteem gaan?

 • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Reacties

 1. Sam
  15 februari, 2014 om 11:49
 2. René
  15 februari, 2014 om 11:58

  Ik zou er voor gaan. Zou dan mijn laptop vervangen en mijn iPad air voor thuis, en zou een iPad mini kopen voor mobiel gebruik!

 3. Kasuja
  15 februari, 2014 om 15:11

  Ik hoop dat apple het gaat doen. Maar dan moeten ze wel een voorbeeld nemen aan Wacom met de wacom companion en aan Microsoft met de Surface PRO.

  Dat zijn de producten die als tablet door creatieve professionals gebruikt worden (wat normaliter de MacBook Pro doelgroep is.

  Als Apple daar af kijkt wat er goed en slecht is aan die producten kan een iPad PRO met een op touch aangepast Mac OSX best slagen.

  WWDC is de perfecte plek om het nieuwe OS voor grote touch devices en de nieuwe touch hardware te introduceren.

  Ik denk dat Apple als er een iPad Pro kom het ook moet proberen met een iMac Touch.
  Tenminste… Als apple wil dat alle software bouwers rekening gaan houden met touch dan moet de afzet markt groot genoeg zijn.

  Hoe groot de kans is?..
  Geen idee.

  Apple heeft wel vaker dingen belachelijk gemaakt, gezegd er nooit meer op de markt te komen om het vervolgens bij de eerst volgende keynote te presenteren als het laatste nieuwe wereld wonder.

  Ik noem een iPod video en iPad mini
  Stuk voor stuk producten waarvan jobs ooit zij dat mensen dat niet zouden willen of dat het product niet te bedienen viel op dat formaat zonder je vingers te moeten vijlen.
  En niet veel later kwam alsnog het product op de markt.

 4. René
  16 februari, 2014 om 13:01

  In mijn ogen zouden ze hier gigantisch mee kunnen scoren als je de tablet in een keybord dock plaatst deze draait op OSX, en volledig functioneert als een laptop inc. met muis. En als je hem uit de houder haalt hij overschakelt op IOS, en functioneert als tablet/iPad.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.