Jelly Bean op 60 procent van de Android smartphones en tablets

05 februari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Android-4-4-KitKat-retina

Zoals elke maand maakt Google bekend wat de verdeling is van het Android besturingssysteem, aan de hand van de toestellen die gedurende een maand verbinding maken met de Google Play Store.

Uit de nieuwste cijfers kunnen we opmaken dat Jelly Bean aan een opmars bezig is en inmiddels op 60 procent van alle smartphones en tablets draait.

Hoewel Android 4.0.x Ice Cream Sandwich een recentere versie van Android is dan Gingerbread zien we deze versie steeds minder terug op smartphones en tablets. Het aandeel van Ice Cream Sandwich is gedaald naar 16,1 procent. Gingerbread vinden we op dit moment nog op 20 procent van de toestellen terug, met name oudere smartphones die geen update meer krijgen van de fabrikant.

Android Jelly Bean, bestaande uit versies 4.1, 4.2 en 4.3, is momenteel te vinden op 60,7 procent van alle Android tablets en smartphones en daarmee de meestgebruikte versie van Android. Het eind vorig jaar gelanceerde Android 4.4 KitKat moet het doen met een mager aandeel van 1.8 procent. Deze versie is op het gebied van tablets nog maar op enkele toestellen te vinden, waaronder de Google Nexus 7 (2013) en de Google Nexus 10. Dit percentage zal naar verwachting niet op korte termijn sterk stijgen omdat nog maar weinig fabrikant een update aangekondigd hebben. Wel brengen diverse fabrikanten op korte termijn nieuwe tablets uit die standaard op KitKat draaien.

Reacties (0)