Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert Yoga Tablet 10 HD+ met Full HD-display

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2014, 19:15 CategorieAndroid

In november van vorig jaar introduceerde Lenovo de Yoga Tablet 8 en en Yoga Tablet 10 met een uniek design en een lange batterijduur. Vandaag introduceert de fabrikant een verbeterde versie van het 10-inch model, voorzien van een Full HD-display.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

In onze review van de Lenovo Yoga Tablet 10 kwamen we tot de conclusie dat hoewel het design prima is en de batterijduur extreem lang is, het display wat te wensen overlaat. Lenovo heeft blijkbaar naar de kritiek geluisterd want de nieuwe Yoga Tablet 10 HD+ beschikt over een hogere resolutie.

De lenovo Yoga Tablets zijn qua design anders dan andere tablets. Zo beschikken ze over een cilinder aan de onderzijde waarin een standaard verwerkt zit. Hiermee is de tablet in verschillende hoeken te plaatsen. Ook heeft Lenovo in deze cilinder een grotere accu kunnen verwerken waardoor de tablets lang meegaan op een volle lading.

Lenovo-Yoga-Tablet-10-HD

Tijdens MWC 2014 heeft Lenovo een nieuw model in de Yoga Tablet-serie aangekondigd. De Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ beschikt over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. De eerder gelanceerde 10.1-inch Yoga Tablet 10 moest het doen met een 1.280 bij 800 pixels resolutie.

Dat is echter niet alles want Lenovo heeft ook de processor vervangen voor een krachtigere variant. Het nieuwe model maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microUSB-poort, Dolby Audio, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een batterijduur die volgens Lenovo rond de 18 uur ligt.

Lenovo-Yoga-Tablet-10-HD-1

Lenovo heeft de tablet uitgerust met Android 4.3 Jelly Bean software maar het is niet duidelijk of de fabrikant wederom de eigen skin over Android legt. In onze review van de Yoga Tablet 10 waren we ook hier niet echt over te spreken. Wel levert Lenovo een aantal nieuwe toepassingen en apps mee, waaronder SHAREit waarmee bestanden met maximaal vijf apparaten uitgewisseld kunnen worden zonder internetverbinding, en SECUREit voor het optimaal beveiligen van persoonlijke bestanden en data.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ moet in april op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 349 dollar. Hoewel de Nederlandse prijs nog niet bekendgemaakt is lijkt een prijs van 349 euro aannemelijk.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 10
Android Jelly Bean (4.2)
Lenovo Yoga Tablet 8
Android Jelly Bean (4.2)
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.