Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG onthult G Pro 2 phablet met 5.9-inch display

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2014, 10:06 CategorieAndroid

LG heeft vandaag de opvolger van de G Pro phablet onthuld. De nieuwe LG G Pro 2 heeft een formaat van 5.9-inch, beschikt over knoppen aan de achterzijde en draait op het recente Android 4.4 KitKat.

LG G Pro 2

De LG G Pro 2 is het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant en de verkoop deze maand nog in thuisland Korea van start. Later deze maand wordt het toestel tijdens MWC 2014 ook voor Europa officieel gelanceerd.

LG-G-Pro-2-1

De Pro 2 beschikt over een 5.9-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en LG heeft de randen rondom het display tot 3,3 millimeter weten te reduceren. Aan de achterzijde van het toestel vinden we zoals bij zijn voorganger de volumeknoppen en de standby-knop. Ook vinden we hier een 13 megapixel camera met de mogelijkheid om video’s in 4K-resolutie te schieten. LG geeft aan dat er ook slowmotion video’s met 120 frames per seconde gemaakt kunnen worden. Aan de voorzijde bevindt zich een 2.1 megapixel webcam.

LG-G-Pro-2

Onder de motorkap beschikt de phablet over een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,26GHz, 3GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Draadloze communicatie is mogelijk middels 3G/4G, Bluetooth met NFC en WiFi. De G Pro 2 draait op Android 4.4 KitKat met daar overheen de Emotional UX-skin van LG. 

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat we de LG G Pro 2 tijdens MWC 2014 eind deze maand te zien krijgen. Ook de prijs zal dan bekendgemaakt worden. LG Nederland laat echter weten dat de G Pro 2 voorlopig niet naar Nederland komt.

  • Delen:

Reacties

  1. Antonio
    13 februari, 2014 om 13:15

    leuke phablet zeg…hopelijk ook een leuke prijs, maar ik vrees dat LG er toch helaas een flinke prijs voor zal vragen (tis toch een vlaggeschip)…..maar leuk ding wel !!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.