Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marvell introduceert 64bit-processor voor smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2014, 12:15 CategorieHardware

Chipfabrikant Marvell heeft deze week een nieuwe processor voor mobiele apparaten aangekondigd. De chip biedt 64bit-ondersteuning en is ontwikkeld voor middenklasse tablets en smartphones.

MWC 2014 wordt door veel chipfabrikanten aangegrepen om de nieuwste mobiele processors te tonen en 64bit-ondersteuning lijkt één van de trends. Onder meer MediaTek, Allwinner en Qualcomm hebben tijdens de beurs in Barcelona 64bit-processors aangekondigd.

Ook het wat onbekendere Marvell is van de partij en introduceert de Marvell Armada Mobile PXA1928, een 64bit-chip gebaseerd op een quadcore ARM Cortex A53-design.

De PXA1928 beschikt over vier kernen met een kloksnelheid van 1.5GHz en biedt ondersteuning voor zowel Android als Linux software. Ook biedt de processor ondersteuning voor mobiel internet via 3G en 4G, 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.0 met NFC en FM radio. De geïntegreerde Vivante GC5000 grafische processor biedt ondersteuning voor 1080p displays.

Marvell biedt fabrikanten vanaf maart de mogelijkheid de chip te testen en belooft voor het einde van dit jaar de eerste mobiele producten met de 64bit-processor uit te rusten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.