Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

McAfee lanceert gratis mobiele beveiligingssoftware voor consumenten

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2014, 11:14 CategorieApplicaties

Intel, het moederbedrijf van McAfee, heeft deze week tijdens MWC 2014 een gratis versie van McAfee Mobile Security aangekondigd. De app is beschikbaar in 30 talen, waaronder Nederlands.

De gratis versie van McAfee’s beveiligingsapp voor Android beschikt volgens het bedrijf over verbeterde beschermingsmogelijkheden en ontsluit hardwarematige beveiligingsfuncties in mobiele apparaten op basis van Intel-technologie. McAfee heeft onlangs ook McAfee Mobile Security for iOS gelanceerd, een die gratis te downloaden is in de Apple app store.

McAfee Mobile Security biedt bescherming tegen privacy- en beveiligingsdreigingen, zonder dat daarvoor betaald moet worden. De app voorkomt inbreuk op de privacy, beschermt tegen dataverlies en identiteitsdiefstal, en biedt functies die helpen bij verlies of diefstal van het toestel. Verder biedt de app beveiligingsfuncties op het gebied van anti-virus, app-bescherming, webbeveiliging en het filteren van telefoongesprekken en SMS-berichten.

Met de nieuwe WiFi Security-functie kunnen gebruikers zonder zorgen verbinding maken met WiFi-netwerken, in de wetenschap dat McAfee een waarschuwing geeft wanneer het netwerk waarmee zij een verbinding willen maken riskant is of niet is beveiligd met een wachtwoord. Bij diefstal of wanneer de software verdacht gedrag detecteert kunnen gebruikers de nieuwe CaptureCam-functie aanzetten. Deze kan automatisch een foto nemen van de persoon die het toestel op dat moment vasthoudt. Deze foto wordt, samen met locatiegegevens, naar de geregistreerde eigenaar van het toestel gestuurd, zodat deze kan zien wie het verloren of gestolen toestel in zijn of haar bezit heeft. De nieuwe SOS-functie slaat ook de laatst bekende locatie van een toestel op wanneer de batterij leeg raakt. 

McAfee Mobile Security biedt nu diverse beveiligingsfuncties op kernel-niveau, dankzij integratie met Intel Device Protection Technology. In combinatie met een beveiligingsdienst zoals McAfee Mobile Security, is deze technologie in staat om een toestel proactief te blokkeren en te beveiligen tegen malware afkomstig van kwaadaardige applicaties en websites, met een minimale impact op de batterijlevensduur en de prestaties.

Lees meer over het beschermen en beveiligen van je tablet.

 • McAfee Mobile Security
 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  24 februari, 2014 om 17:15

  Handig, al die informatie. Vooral voor Intel.

 2. Erik Schreuder
  24 november, 2014 om 9:44

  Handig? Ik heb wel de WiFi security mogelijkheid moeten uitschakelen om thuis of bij bekenden het internet te kunnen gebruiken. Een waarschuwing daarbij heb ik nooit gekregen.

 3. wagenaar
  11 november, 2015 om 16:19

  hoe krijg ik de beveiliging weer van mijn tablet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.