Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘MediaTek komt dit jaar met 64bit-processors voor tablets’

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2014, 11:42 CategorieHardware

Het Chinese MediaTek timmert de laatste twee jaar hard aan de weg. De chips van het bedrijf zijn in steeds meer tablets terug te vinden en mogelijk zien we dit jaar nog de eerste 64bit-processors van de chipfabrikant verschijnen.

Volgens gelekte documenten die in handen van MyDrivers zijn gekomen brengt MediaTek dit jaar nog zijn eerste 64bit-processors op de markt. De nieuwe chips zouden gebaseerd zijn op de 64bit Cortex A53 architectuur van ARM.

Uit de documenten kunnen we opmaken dat MediaTek twee 64bit-chips in ontwikkeling heeft. De MT6732 zou een quadcore-variant zijn, terwijl de MT6752 over acht kernen beschikt. Beide chips bieden volgens de documenten ondersteuning voor mobiel internet via 3G en 4G.

Een aantal belangrijke details, waaronder de kloksnelheid en de grafische processor die in de chip verwerkt zit, ontbreken nog maar volgens MyDrivers worden de chips dit jaar nog gelanceerd.

Overigens moet hierbij wel gezegd worden dat Android op dit moment nog geen ondersteuning voor 64bit-chips biedt. Intel maakte onlangs wel bekend zelf een 64bit-kernen voor Android 4.4 KitKat ontwikkeld te hebben.

Eerder deze maand kondigde MediaTek al de nieuwe MT6595-processor, een chip met  vier Cortex A17- en vier A7-kernen en standaard ondersteuning voor 4G, aan. De verwachting is dat de eerste tablets met deze processor in de tweede helft van dit jaar op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.