Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek kondigt MT6595 octacore-processor met 4G aan

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2014, 10:58 CategorieHardware

Het Chinese MediaTek timmert de laatste jaren hard aan de weg. Deze week heeft het bedrijf een nieuwe octacore-processor aangekondigd die de concurrentie met onder meer de Qualcomm Snapdragon 805-chip aan moet gaan.

De chips van MediaTek zien we in steeds meer tablets terug, met name de betaalbare modellen. Het bedrijf wil zich echter ook laten zien in middenklasse en high-end tablets. De eerste stap in deze richting is de nieuwe MT6595-processor, een chip met  vier Cortex A17- en vier A7-kernen en standaard ondersteuning voor 4G tablets en smartphones. De octacore-processors van onder meer Samsung bieden momenteel alleen ondersteuning voor Wifi-only tablets.

Net als bij andere ‘octacore’ processors die we tot op heden voorbij hebben zien komen beschikt deze chip over vier energiezuinige Cortex A7-kernen voor de eenvoudige taken. Deze hebben een kloksnelheid van 1.7GHz. Voor de veeleisende taken worden de Cortex A17-kernen met een kloksnelheid van 2.2GHz tot 2.5GHz ingezet. Middels Heterogeneous Multi-Processing kan een combinatie van deze kernen ingezet worden voor optimale prestaties en kunnen zelfs alle acht kernenen tegelijkertijd ingezet worden.

Verder is de MT6595-processor voorzien van een Rogue PowerVR-gpu, hardwarematige h.265-versnelling voor 4K-content en standaard ondersteuning voor mobiel internet middels 4G/LTE. We kunnen dus op korte termijn de eerste betaalbare 4G-tablets met octacore-chip verwachten. Daarbij kan de chip overweg met camera’s van maximaal 20 megapixels en displays met een maximale resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. 

De verwachting is dat de eerste tablets met de MediaTek MT6595-processor in de tweede helft van dit jaar op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.