Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft kondigt update voor Windows 8.1 aan

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2014, 13:36 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft vandaag tijdens een persconferentie op MWC 2014 een update voor Windows 8.1 aangekondigd. De update brengt onder meer eenvoudiger switchen tussen apps en verbeterde bediening met een muis.

Windows 8.1

MWC 2014 gaat morgen pas officieel van start maar vandaag tonen een aantal fabrikanten hun nieuwste producten en ontwikkelingen al. Ook Microsoft is van de partij en heeft vandaag tijdens een persconferentie een update voor Windows 8.1 aangekondigd. Windows 8.1 is natuurlijk de update voor Windows 8 die in de herfst van vorig jaar uitgerold werd en deze update voor Windows 8.1 is een relatief kleine update.

Keyboard en muis

De update voor Windows 8.1 wordt komende lente uitgerold en zorgt onder meer voor een verbeterde bediening voor diegenen die het besturingssysteem met een muis of keyboard gebruiken. Zo kun je na de update binnen apps met de rechter muisknop terugkeren naar het startscherm en is het door het toevoegen van de titelbalk eenvoudiger om een app te sluiten met de muis. Volgens Microsoft wisten de gebruikers van een muis niet waar ze bepaalde opties konden vinden in de touch-interface en daarom wordt daar nu extra aandacht aangegeven.

We love touch, but we do want to make things better for people who don’t have touchscreens.

Multi-tasken en zoeken

Ook moet het schakelen tussen openstaande apps sneller en eenvoudiger worden door de toevoeging van de taakbalk waarin de openstaande apps getoond worden, en kun je direct vanuit het homescreen de pc of tablet herstarten of uitzetten door de toevoeging van een standby-knop. Daarnaast kun je door de zoekknop op de homescreens sneller naar content, zowel op het apparaat als online, zoeken. Ook heeft Microsoft de hardware-eisen voor onder andere tablets verlaagd. Hierdoor kunnen ook tablets met 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen van Windows 8.1 voorzien worden.

Beschikbaarheid

Meer details over de update voor Windows 8.1 worden in april tijdens de Microsoft Build-conferentie bekendgemaakt. Later die maand moet de update beschikbaar gesteld worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.