Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Office voor de iPad wordt binnenkort gelanceerd’

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2014, 12:16 CategorieApplicaties

Sinds juli van vorig jaar is er al een Android-app van Office waarmee gebruikers met een Office 365 abonnement toegang hebben tot onder andere Word en Excel. Een iPad-app van Office laat echter nog steeds op zich wachten maar zou sneller komen dan verwacht.

Er gaan al ruim een jaar geruchten over de komst van een Office-app voor de iPad. In juni van vorig jaar liet Microsoft echter weten voorlopig geen app voor de iPad te lanceren en raadde gebruikers aan de web-apps van de dienst te gebruiken. In oktober werden de geruchten weer aangewakkerd  doordat Microsoft aangaf dat er plannen zijn een iPad-versie van Word, Excel en PowerPoint uit de brengen. Het bedrijf liet echter weten eerst een touch-versie van deze programma’s voor Windows 8 en Windows RT uit te willen brengen.

Volgens ZDNet zijn de plannen nu weer gewijzigd want Microsoft’s CEO Steve Ballmer zou groen licht hebben gegeven voor de lancering van de Office-app voor de iPad zodra de ontwikkeling afgerond is. Het is dus blijkbaar geen prioriteit meer om Office 2013 voor Windows 8 en Windows RT te optimaliseren voor touch. Momenteel moeten gebruikers van deze besturingssystemen het nog doen met een versie die in de desktopomgeving draait en het beste met muis en toetsenbord gebruikt kan worden. ZDNet verwacht dat de Office-app voor de iPad nog in de eerste helft van 2014 verschijnt.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.