Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface 2 met 4G/LTE klaar voor lancering

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2014, 10:07 CategorieWindows

Het is inmiddels alweer vier maanden geleden dat Microsoft de tweede generatie Surface tablets op de markt bracht maar beide modellen zijn nog steeds alleen als WiFi-only versies te koop. Daar komt mogelijk binnenkort verandering in.

Afgelopen september liet Microsoft al weten dat er plannen waren voor een 4G-versie van de Surface 2, het model dat draait op Windows 8.1 RT. Deze versie zou ergens begin 2014 op de markt moeten verschijnen en ondersteuning bieden voor zowel 4G/LTE als gps. Deze week is de 4G-versie van de Surface 2 opgedoken bij de Amerikaanse FCC waardoor een lancering niet lang meer op zich lijkt te laten wachten.

Het lijkt erop dat alleen de Surface 2 met 4G uitgebracht wordt. Dit model beschikt onder meer over  een 10.6-inch Full HD display, een Tegra 4 quadcore-processor, USB- en HDMI-aansluitingen en een ingebouwde kickstand. De tablet draait op Windows 8.1 RT, de versie van Windows 8 waarmee gebruikers beperkte mogelijkheden hebben in de desktopomgeving.

Wanneer de Microsoft Surface 2 met 4G op de markt verschijnt is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of de tablet naar Nederland komt, en of deze alleen via een provider aangeboden zal worden. In Nederland worden sinds vorig jaar 4G-netwerken uitgerold door de grotere providers waardoor je met een 4G tablet van sneller mobiel internet gebruik kunt maken.

Lees ook onze Microsoft Surface 2 review.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.