Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft vernieuwt clouddienst SkyDrive en wijzigt naam in OneDrive

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2014, 10:46 CategorieApplicaties

Eind vorige maand maakte Microsoft al bekend de naam van de clouddienst SkyDrive te wijzigen in OneDrive naar aanleiding van een verloren rechtszaak met British Sky Broadcasting. Vanaf vandaag wordt de naamswijziging officieel doorgevoerd maar de verandering zit niet alleen in de naam. Microsoft voert ook een aantal belangrijke verbeteringen in de dienst door.

Real-time samenwerken

Met OneDrive wordt het mogelijk om in real-time samen te werken aan één document. Je kunt dus op hetzelfde moment met andere in Word-, Excel- en PowerPoint-documenten werken en de bewerkingen te zien terwijl ze uitgevoerd worden. Het bestand hoeft niet geüpdatet te worden om wijzigingen te zien. Mocht je per ongeluk een verkeerde wijziging doorvoeren of een bestand weggooien dan kun je met versiegeschiedenis en een cloud prullenbak altijd nog iets terugvinden of herstellen.

Videokwaliteit

Het bekijken van video’s moet ook een stuk eenvoudiger en beter worden met OneDrive door de beschikbaarheid van video transcodering. Hiermee wordt de kwaliteit van de video automatisch aan op de beschikbare internetsnelheid aangepast en krijg je de beste kwaliteit voorgeschoteld die door de verbinding ondersteund wordt.

Camera back-up en opslagruimte

Een andere vernieuwing is dat de automatische camera back-up is nu ook beschikbaar is voor Android-apparaten (was reeds beschikbaar voor Windows Phone en iOS). Hierdoor worden de foto’s en video’s de je maakt met je Android tablet of smartphone automatisch opgeslagen in OneDrive en kun je ze synchroniseren met al je apparaten. Alle gebruikers van OneDrive krijgen 7GB aan gratis opslagruimte in de cloud. Wanneer je de automatische upload voor foto’s en video’s aanzet krijg je daar nog 3GB bij. Meer opslagruimte is te koop en wanneer je mensen doorverwijst kun je tot maximaal 5GB aan extra opslagruimte verdienen. 

OneDrive

De naam OneDrive wordt vanaf vandaag doorgevoerd maar binnen bijvoorbeeld Windows 8 blijven er nog verwijzingen naar SkyDrive bestaan. Microsoft rolt hier op korte termijn een update voor uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.