Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijke specificaties Samsung Galaxy Tab 4 tablets duiken op

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2014, 10:05 CategorieAndroid

Gisteren dook de eerste informatie over de vierde generatie Samsung Galaxy tablets op, welke waarschijnlijk tijdens MWC 2014 gepresenteerd worden. Vandaag zijn mogelijk alle specificaties van de nieuwe tablets gelekt. 

Samsung Galaxy Tab 4 tablets

Dat Samsung dit jaar met een nieuwe serie Galaxy Tab tablets komt lijkt zo goed als zeker, maar wat we er precies van kunnen verwachten blijft de grote vraag. De website MySamsungphones zegt echter alle specificaties in handen te hebben gekregen. De nieuwe serie bestaat, net als de huidige serie, uit drie modellen; de Galaxy Tab 4 (7.0), de Galaxy Tab 4 (8.0) en de Galaxy Tab 4 (10.1).

We moeten het met een flinke korrel zout nemen want er staan wat fouten in de afbeeldingen die door de website gepubliceerd zijn, maar als we het geloven dan krijgt het 7-inch model een hogere resolutie van 1.280 bij 800 pixels, wordt de dualcore-processor vervangen voor een quadcore-variant en wordt de capaciteit van de accu vergroot. Ook draait de Galaxy Tab 4 (7.0) op het recente Android 4.4 KitKat.

De 8-inch Galaxy Tab 4 (8.0) zou qua resolutie ongewijzigd blijven en gebruikmaken van dezelfde 1.2GHz quadcore-processor als het 7-inch model. De Wifi-only variant zou 1GB aan werkgeheugen krijgen, terwijl de 4G/LTE-versie met 1.5GB aan werkgeheugen uitgerust wordt. Ook dit model krijgt een accu met grotere capaciteit en wordt met Android 4.4 KitKat uitgerust.

De Galaxy Tab 4 (10.1) zou voorzien worden van dezelfde resolutie als zijn voorganger, 1.280 bij 800 pixels, en beschikken over een 1.2GHz quadcore-processor met 1.5GB aan werkgeheugen. De 3 megapixel camera aan de achterzijde zou vervangen worden voor een 8 megapixel variant en de overige specificaties blijven nagenoeg ongewijzigd.

Zoals gezegd moeten we deze informatie met een flinke korrel zout nemen en blijft het de vraag wanneer Samsung de nieuwe modellen officieel presenteert. Vorig jaar gebeurde dit middels een simpel persbericht maar mogelijk is er dit jaar een officiële presentatie tijdens MWC 2014.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (10.1)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.