Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MWC 2014 en tablets: wat kunnen we verwachten?

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2014, 11:12 CategorieAndroid

Komende maandag gaat in Barcelona het Mobile World Congress 2014 van start. Tijdens deze beurs worden de nieuwste mobiele producten voor de Europese markt aan het publiek getoond. Onder meer Asus, Samsung en Sony zijn van de partij en we hopen aardig wat nieuwe tablets te gaan zien. Op basis van wat we al weten en de geruchten die de afgelopen weken verschenen zijn zetten we in dit artikel onder elkaar wat we kunnen verwachten.

Samsung

Samsung is nog steeds de grootste speler op het gebied van Android tablets en ook voor MWC 2014 zijn de verwachtingen weer hooggespannen. De verwachting is dat de Koreaanse fabrikant in ieder geval met drie nieuwe tablets komt, alledrie in de Galaxy Tab 4-serie. Deze nieuwe modellen hebben een formaat van 7-inch, 8-inch en 10.1-inch. Als we de geruchten mogen geloven zijn de tablets qua specificaties niet heel bijzonder. Zo zouden ze alledrie uitgerust zijn met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, draaien op een Snapdragon 400 quadcore-processor en voorzien zijn van Android 4.4 KitKat. 

Samsung-Galaxy-Tab-7-7

Daarnaast gaan er al een tijdje geruchten over high-end tablets met een amoled-display. De laatste tablet met amoled-display van Samsung was de Galaxy Tab 7.7 die in 2012 op de markt gebracht werd. Volgens recente geruchten werkt Samsung aan een 8-inch en een 10.1-inch tablet met amoled-display maar of deze modellen tijdens MWC 2014 gepresenteerd worden is vooralsnog onduidelijk.

Asus

Voor het eerst sinds lange tijd weten we maar weinig over nieuwe tablets van Asus. De Taiwanese fabrikant heeft de afgelopen maanden aardig wat nieuwe tablets gepresenteerd, waaronder de VivoTab Note 8 met Windows 8.1 en de Transformer Pad TF701T hybride Android tablet. Mogelijk krijgen we tijdens MWC 2014 een middenklasse Transformer Pad tablet te zien. De Transformer Pad TF502T is immers in Azië al gelanceerd en in Europa moeten we het nog doen met de in 2012 gelanceerde Transformer Pad 300. Daarnaast presenteert Asus waarschijnlijk de Padfone mini of Padfone X als uitbreiding van de Padfone-serie. Overigens dook vorige maand een 8-inch Asus tablet met Android en een Bay Trail-chip op maar hier hebben we sindsdien niks meer over vernomen.

Sony

Sony doet het op het gebied van tablets nog steeds rustig aan, met één high-end model in de vorm van de Xperia Tablet Z. Het is echter zo goed als zeker dat de Japanse fabrikant tijdens MWC 2014 de opvolger van deze tablet presenteert. Als we de geruchten mogen geloven beschikt de Xperia Tablet Z2 onder meer over een 10.1-inch Full HD display, een Qualcomm Snapdragon 800-processor, 3GB aan werkgeheugen, Android 4.4 KitKat en een behuizing met een profiel van 6.4 millimeter. Mogelijk brengt Sony ook een WiFi-only variant van de Xperia Z Ultra met 6.4-inch display op de Europese markt.

Sony-Xperia-Tablet-Z

LG

LG heeft eind vorig jaar de G Pad 8.3 op de Europese markt gebracht dus de kans is klein dat we tijdens MWC 2014 een nieuwe tablet van de Koreaanse fabrikant te zien krijgen. Wel komt het bedrijf waarschijnlijk met de G Pro 2, een phablet met een formaat van 5.9-inch. LG heeft ons echter al laten weten dat dit model voorlopig niet in Nederland gelanceerd wordt. Wel komt de G Flex, een phablet met gebogen 6-inch display, naar Nederland. 

Huawei

Van Huawei mogen we tijdens MWC 2014 veel verwachten. De Chinese fabrikant heeft eind vorig jaar aangegeven zich in 2014 op de tablets te gaan storten met een compleet nieuw assortiment. Deze week publiceerde Huawei al een teaservideo waarin in ieder geval twee tablets getoond worden. Waarschijnlijk komt Huawei met een 7-inch tablet voorzien van een Full HD-display, een nieuwe middenklasse tablet met 10.1-inch display en een 8-inch tablet met quadcore-processor. 

Huawei-tablets

Intel

Ook op het gebied van processors wordt interessant nieuws verwacht. Zo komt Intel waarschijnlijk met nieuwe Bay Trail-processors voor tablets die beschikken over 64bit-ondersteuning en geschikt zijn voor zowel Android als Windows 8. We wachten nog steeds op de eerste Android tablets met Bay Trail-processor en mogelijk krijgen we deze tijdens MWC 2014 te zien. Daarbij heeft Intel al meerdere malen aangegeven goedkope Android tablets, voor rond de 100 euro, mogelijk te zullen maken. Ook hiervoor moeten we het bewijs nog onder ogen krijgen.

Firefox OS

Mozilla is inmiddels druk bezig met de ontwikkeling van Firefox OS voor tablets. Het besturingssysteem is reeds beschikbaar voor smartphones maar de eerste Firefox OS tablets laten nog op zich wachten. Mogelijk demonstreert Mozilla een vroege versie van het besturingssysteem voor tablets tijdens MWC 2014.

Volg het nieuws vanaf MWC 2014

Vanaf komende maandag doen wij vanzelfsprekend weer uitgebreid verslag van het Mobile World Congress 2014. Houd Tablets Magazine in de gaten voor de laatste nieuwtjes op het gebied van tablets, of volg ons via Twitter, Facebook en Google+.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.