Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederlandse on demand-dienst WappZapp beschikbaar voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2014, 10:30 CategorieAndroid

Het is al bijna twee jaar geleden dat we een review publiceerden van WappZapp, een Nederlandse video on demand-dienst voor de iPad en iPhone. Toen waren we al onder de indruk van de dienst en in de tussentijd zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd. Sinds deze week is de WappZapp-app ook beschikbaar voor Android tablets en smartphones.

WappZapp is met 400,000 gebruikers op iOS inmiddels één van de grootste tv kijk-apps van Nederland. Volgens de makers komt de uitbreiding juist nu omdat WappZapp in de lente de strijdt om de Nederlandse on-demand kijker aan wil gaan en in aanloop hier naar toe meer gebruikers wil bereiken. De app brengt tv-programma’s, documentaires, films en interessante niche-kanalen uit verschillende bronnen samen in één overzicht.

De WappZapp redactie selecteert dagelijks de meest opmerkelijke video’s. Daarnaast kun je je favorieten volgen, zien wat je vrienden kijken en je eigen ‘bekijk ’t later’-lijst samenstellen. Ook kun je binnen specifieke categorieën zoeken: documentaires, art & design, animaties, concerten etc. Het is een dienst die met name bedoeld is voor mensen die eigenlijk al geen gewone tv meer kijken, aldus de makers. Online is er tegenwoordig veel interessante video-content te vinden en het doel van WappZapp is om dit samen te pakken in één dienst.

De Android-app is sinds vandaag beschikbaar maar werkt net wat anders dan de iOS-versie. De Android-app biedt namelijk niet de mogelijkheid om binnen de app naar video’s te te kijken. In plaats daarvan wordt je doorverwezen naar bijvoorbeeld de YouTube-app of de website van Uitzendinggemist. De makers geven aan hier aan te werken. Ook wordt binnen tweee maanden een integratie met de Chromecast verwacht. Door een streaming apparaat te gebruiken tover je zo met WappZapp je smartphone of tablet eigenlijk om in een persoonlijke afstandsbediening.

WappZapp is via onderstaande link gratis te downloaden in de Google Play Store.

  • WappZapp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.