Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Intel Bay Trail-chips voor tablets overtuigen in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2014, 16:07 CategorieHardware

Eind vorige maand dook een roadmap van Intel op waaruit we op konden maken dat de chipfabrikant binnenkort met nieuwe Bay Trail Atom-chips komt. Deze week zijn de eerste benchmarks van de nieuwe processors opgedoken en de processors weten in ieder geval op dit vlak te overtuigen.

2014 wordt, als we Intel mogen geloven, het jaar van de goedkope Android tablets met Bay Trail-chip. De chipfabrikant heeft al diverse malen laten weten dat er goedkope Android tablets op stapel staan maar tot op heden hebben we nog geen modellen gezien. Daar moet vanaf het tweede kwartaal verandering in komen want vanaf dat moment is Intel’s nieuwste Bay Trail-chip beschikbaar.

Intel komt dit jaar met verschillende nieuwe Bay Trail-chips. De Z3775D-processor is gericht op zowel Android als Windows 8 tablets en wordt in het tweede kwartaal op de markt verwacht voor prijzen vanaf 200 dollar. De Z3735G verschijnt in het derde kwartaal, is gericht op kleine Android tablets en is te koop voor prijzen tussen de 75 en 150 dollar.

Deze week zijn de eerste benchmarks van de nieuwe chips opgedoken en daarin weten ze te overtuigen. De Z3735G/F-chip beschikt over vier kernen met een kloksnelheid van 1.3GHz en heeft een turbo van maximaal 1.8GHz. De benchmarks van de chip zijn gedraaid met een onbekende Acer tablet die beschikt over een 1.280 bij 800 pixels resolutie, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.3 Jelly Bean software. De chip komt tot een score van 26.900 punten, vergelijkbaar met de huidige Snapdragon 600-processor van Qualcomm.

De Intel Z3775D/E-chip beschikt ook over vier kernen maar dan met een kloksnelheid van 1,5GHz en een turbo tot 2,4GHz. Deze chip is getest met een onbekende tablet die voorzien is van een 1.024 bij 768 pixels resolutie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en Android 4.4 KitKat-software. In de benchmark wordt een resultaat van 37.265 punten gehaald, wat vergelijkbaar is met de prestaties van onder meer de Snapdragon 800-chip en de Nvidia Tegra 4-processor.

 • Delen:

Reacties

 1. Rio
  03 februari, 2014 om 22:09

  Heeft dit ook positieve gevolgen voor de accuduur van Win8 tablets? Zo ja dan wacht ik nog met het kopen van de Asus T100.

  • Martijn Chel
   03 februari, 2014 om 23:37

   Deze zijn met name gericht op Android tablets maar ik verwacht dat de batterijduur niet drastisch zal verbeteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.