Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia kondigt 4G-versie Tegra Note 7 tablet aan

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2014, 16:35 CategorieAndroid

In de VS kan men al sinds eind vorig jaar naar de winkel voor de Tegra Note 7, een tablet die door verschillende partners als EVGA en HP op de markt gebracht wordt. In het tweede kwartaal van dit jaar komt er ook een 4G-versie op de markt.

De Tegra Note 7 is in de basis een referentietablet van Nvidia. De chipfabrikant heeft de tablet zelf ontwikkeld om te laten zien wat er mogelijk is met de Tegra 4-processor die begin vorig jaar gelanceerd werd. De tablet is onder meer voorzien van een 7-inch display met 1.280 bij 800 pixels resolutie, een quadcore Tegra 4-processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een USB- en HDMI-poort, en een stylus die in de behuizing weggestopt kan worden. Deze stylus maakt gebruik van de DirectStylus-techniek die dicht in de buurt van een active digitizer komt en door Nvidia zelf ontwikkeld is.

De Tegra Note 7 wordt onder verschillende namen op de markt gebracht, onder meer door EVGA, Gigabyte en HP. In de VS heeft de tablet een adviesprijs van 199 dollar en is daarmee een aantrekkelijk model. De versie van HP, welke gaat onder de naam HP Slate 7 Extreme, had al in de Nederlandse winkels moeten liggen maar is schijnbaar vertraagd. Nog geen enkele winkel biedt de tablet aan. 

Nvidia laat vandaag weten dat er in het tweede kwartaal van 2014 een nieuwe versie van de Tegra Note 7 gelanceerd wordt. Het nieuwe model beschikt standaard over 4G/LTE en HSPA+ voor mobiel internet. Het ‘oude’ model krijgt een update naar Android 4.4 KitKat, terwijl het nieuwe model hier standaard mee uitgerust wordt. De adviesprijs van de 4G-versie bedraagt 299 dollar. Helaas is het niet duidelijk of dit model naar Nederland komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.