Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Tegra Note met K1-processor en high-res display gespot

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2014, 13:52 CategorieAndroid

De Nvidia Tegra Note is een 7-inch referentietablet met Tegra 4-processor die vorig jaar door Nvidia gepresenteerd werd. Inmiddels zijn meerdere fabrikanten met dit design aan de slag gegaan, waaronder HP met de Slate 7 Extreme. Nvidia lijkt echter al aan een opvolger te werken die beschikt over een hoge resolutie display en een Tegra K1-processor.

Afgelopen januari presenteerde Nvidia tijdens CES 2014 de nieuwe Tegra K1-processor, een quadcore-chip met een energiezuinige vijfde kern. De vier ARM Cortex A15-kernen hebben een maximale kloksnelheid van 2.3GHz en moeten volgens de chipfabrikant vele betere prestaties bieden dan de Tegra 4-chip die vorig jaar gelanceerd werd. Eén van de eerste tablets met deze processor is mogelijk een referentiemodel van Nvidia.

In benchmarkresultaten van AnTuTu is deze week de Nvidia Tegra Note (P1761) gespot. Deze tablet beschikt over de nieuwe Tegra K1-processor en is, als de gegevens in de benchmark correct zijn, voorzien van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie. Het huidige model van Nvidia moet het doen met een magere 1.280 bij 800 pixels. Hoewel het formaat van de tablet niet vermeld wordt gaan we nog steeds uit van een 7-inch model. Verder zou de tablet beschikken over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en Android 4.4 KitKat als besturingssysteem. Of de tablet ook weer voorzien is van de interessante DirectStylus-techniek is niet bekend.

Wanneer de Nvidia Tegra Note met K1-processor officieel verschijnt is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat de chipfabrikant weer samenwerkingen met diverse fabrikanten aan. Mogelijk zien we dit jaar nog een op deze tablet gebaseerd model van fabrikanten als Asus en HP verschijnen. De eerste tablets met K1-chip worden in de tweede helft van dit jaar verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.