Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic introduceert nieuwe Toughbook tablet voor technici

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2014, 14:28 CategorieWindows

Niet alleen voor consumenten zijn tablets interessant, ook de industriële gebruiker kan niet meer zonder. Panasonic richt zich met de Toughbook-serie al een tijdje op deze gebruikers en komt deze week met een nieuwe versie van de Toughbook tablet. Dit model is speciaal ontwikkeld voor technici. 

De Panasonic Toughbook CF-D1,  een robuuste industriële tablet, is ontwikkeld voor technici die in een werkplaats of onderweg diagnoses uitvoeren aan motoren, auto’s, vrachtwagens of machines. De nieuwste versie van de CF-D1 komt met het Windows 8.1 Pro besturingssysteem en biedt volgens de fabrikant betere prestaties en connectiviteit, waaronder 4G-ondersteuning.

De laatste upgrade van de Toughbook CF-D1 is onder de motorkap ook verbeterd. Zo is de tablet uitgerust met de derde generatie van de Intel Core i5-3340M vPro-processor, welke een kloksnelheid van 2.7GHz heeft. Ook beschikt de tablet over een harde schijf van 500 GB (in plaats van 320 GB) en een optionele SSD-schijf van 256GB. 

Panasonic-Toughbook-2

De tablet beschikt over een breed lcd-display met een formaat van 13.3-inch met led-achtergrondverlichting en een helderheid tot 1.000 cd/m². Ook kan het display middels handschoenen of pen bediend worden. Andere verbeteringen zijn onder meer de nieuwste 4G-module Gobi 5000 (optie), Bluetooth v4.0, Wireless LAN IEEE802.11a/b/g/n en gps (optie). Het nieuwe model heeft één USB 3.0- en twee USB 2.0-aansluitingen en beschikt over een hoge resolutie camera aan de achterzijde.

Het belangrijkste van de Toughbook CF-D1 is natuurlijk het robuuste design waardoor gebruik in de industrie mogelijk is. De tablet voldoet aan de IP65-norm en is bestand tegen schokken, vallen, vloeistoffen, stof en extreme temperaturen in de werkplaats en buiten. Daarbij is het model voorzien van een handgreep en handriem waardoor de gebruiker één hand vrij kan houden. Om in te spelen op de uiteenlopende wensen en eisen van diagnosetechnici heeft de Toughbook drievoudige poorten (waaronder een seriële poort) die naar wens geconfigureerd kunnen worden en die ondersteuning bieden voor alle technologische formats voor de overdracht van diagnosegegevens.

De nieuwste versie van de Panasonic Toughbook CF-D1 is vanaf maart 2014 leverbaar. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.