Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm lanceert 64bit-processors en high-end Snapdragon 801-chip

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2014, 10:26 CategorieHardware

Qualcomm heeft tijdens MWC 2014 een aantal nieuwe mobiele processors gepresenteerd. Het bedrijf lanceert twee chips met 64bit-ondersteuning en een nieuwe high-end Snapdragon 801-processor.

Qualcomm Snapdragon 801

De nieuwe Snapdragon 801 is de opvolger van de vorig jaar gelanceerd Snapdragon 800. De chip is grotendeels gelijk aan zijn voorganger maar beschikt over een hogere 2,5GHz kloksnelheid. De Snapdragon 800-chip had een kloksnelheid van 2.3GHz. De processor beschikt over vier kernen en is voorzien van een Adreno 330 grafische processor met een kloksnelheid van 578MHz. De eerste tablet met deze chip is reeds gepresenteerd; de Sony Xperia Z2 Tablet.

Qualcomm Snapdragon 615 en 610

Qualcomm toonde tijdens MWC 2014 ook nieuwe processors met 64bit-ondersteuning. De Snapdragon 615 is een octacore-chip met acht ARM Cortex A53 kernen, terwijl de Snapdragon 610 voorzien is van vier ARM Cortex A53 kernen. Beide chips bieden ondersteuning voor 64bit verwerking en komen standaard uitegrust met ondersteuning voor mobiel internet middels een 4G-verbinding. De chips beschikken over een Adreno 405 grafische processor.

Qualcomm geeft aan dat de eerste mobiele apparaten met deze chips voor het einde van dit jaar in de winkels moeten liggen. De chipfabrikant richt zich met deze processors vooral op het middenklasse segment. Vorig jaar introduceerde Qualcomm reeds de Snapdragon 410-processor met 64bit-ondersteuning. Ook concurrenten Nvidia en Mediatek hebben reeds 64bit-processors aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.