Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ramos lanceert 8-inch Windows 8.1 tablet met Bay Trail-chip

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2014, 13:41 CategorieWindows

Ramos breidt zijn assortiment tablets uit met een 8-inch Windows 8.1 tablet. De Chinese fabrikant introduceert binnenkort de Ramos i8 Pro met Intel Bay Trail-chip.

Hoewel de tablet nog niet officieel is gepresenteerd zijn vandaag wel de meest belangrijke details opgedoken. Het model krijgt een 8-inch display en draait op Windows 8.1, in tegenstelling tot de Ramos i10 Pro die op zowel Android als Windows 8 draait.

Het display is voorzien van een 1.280 bij 800 pixels resolutie en maakt gebruik van de ips-techniek voor wijde kijkhoeken en een hoge helderheid. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom Z3740-processor uit de Bay Trail-familie, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

Ramos-8i-Pro

Verder is de tablet uitgerust met 32GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 2 megapixel camera aan zowel de voorzijde als de achterzijde, Bluethooth 4.0 en WiFi 802.11n.

De tablet wordt in verschillende kleurvarianten op de markt gebracht en de adviesprijs ligt op omgerekend 230 euro. Ter vergelijking; voor 8-inch Windows 8 tablets als de Toshiba Encore en Lenovo Miix 2 moet momenteel minimaal 299 euro betaald worden. Waarschijnlijk is de i8 Pro alleen te importeren naar Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.