Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Magazine UX op Samsung Pro-tablets kan niet uitgeschakeld worden

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2014, 10:56 CategorieAndroid

Begin vorige maand introduceerde Samsung de nieuwe Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO tablets, voorzien van de nieuwe Magazine UX interface. Deze interface kan echter door de gebruiker niet uitgeschakeld worden, zo laat Samsung weten in een interview met Computerworld.

De Magazine UX interface is in de afgelopen maand al veel besproken, met name omdat Samsung hiermee nog meer afstand neemt van de standaard interface van Android. Ook draaide de interface op de modellen die het bedrijf tijdens CES 2014 toonde verre van soepel. Magazine UX is een dynamische interface die gezien kan worden als een combinatie van de tegels van Windows 8 en de BlinkFeed van HTC. Het is een startscherm vol informatie waarmee je volgens Samsung altijd datgene voorgeschoteld krijgt wat interessant is voor je.

Tegenover Computerworld laat Samsung weten dat de gebruikers van de Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO tablets geen mogelijkheid hebben om de nieuwe interface helemaal uit te zetten. Wel kunnen gebruikers Magazine UX vensters verwijderen maar er wordt altijd één Magazine UX venster actief gehouden. Het klassieke homescreen is standaard, met als aanvulling Magazine UX. 

Galaxy-TabPRO-Magazine-UX

Voor de Android purist is het dus jammer dat je altijd te maken hebt met Samsung’s eigen interface maar volgens geruchten die vorige week verschenen zou ook Google moeite hebben met de aanpassingen die Samsung binnen Android doorvoert. Beide bedrijven zouden reeds gesproken hebben over het minimaliseren van deze aanpassingen en besloten hebben om meer naar elkaar toe te werken in plaats van meer afstand te nemen. Maar, het resultaat van deze gesprekken zien we dus nog niet terug in de Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO series. 

De Samsung Galaxy NotePRO 12.2, een 12.2-inch tablet met S-Pen stylus, ligt vanaf 7 februari in de Nederlandse winkels. Een aantal weken later volgen de Galaxy TabPRO 8.4, de Galaxy TabPRO 10.1 en de Galaxy TabPRO 12.2.

 • Delen:
Samsung Galaxy NotePRO 12.2
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy TabPRO 8.4
Android KitKat (4.4)
Samsung Galaxy TabPRO 10.1
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Jan Bos
  06 februari, 2014 om 12:39

  “Het is een startscherm vol informatie waarmee je volgens Samsung altijd datgene voorgeschoteld krijgt wat interessant is voor je.”

  Ik word best wel moe van dat bemoeizuchtige gedoe. Zowel in Facebook, maar ook nu weer dit.
  Ik bepaal zelf wel of ik interessante dingen op m’n scherm wil hebben of niet.

  Hopelijk is het toestel wel te rooten en kunnen we er snel van af.

  Streept 2 tablets door op verlanglijst.

  • William
   02 maart, 2014 om 23:49

   Ik heb met Samsung contact gehad met de vraag of die vreselijk irritante nutteloze pagina te verwijderen is. Na een uur remote support was de interface gereset en was ik de indeling van mijn homescreens kwijt (koste toch weer bijna twee uur om op te bouwen).

   Magazine UX is vreselijk in alle opzichten:
   – Qua layout lijkt het niet op de homescreens. Er kan ook helemaal niets aan worden aangepast.
   – Bij schuiven door je homescreens is de animatie naar dit scherm anders (en eigenlijk irritant).
   – Je kunt het niet uitschakelen.
   – Email widget: NIET te configureren.
   – Kalender widget: Niet te configuren.
   – Niews-achtige widgets: Alleen Amerikaans nieuws.

   Magazine UX is eXtreme BloatWare.

   Ik hoop maar dat er heel heel snel een fix voor uitkomt want zo’n opgedrongen Magazine UX waar je ieder dag wel weer tegen aan stuitert, doet alle pluspunten van het apparaat teniet.

 2. Dopje
  03 maart, 2014 om 0:02

  Ai, stond hoog op mijn verlanglijst, de samsung notepro, maar deze uit het hart gegrepen opmerkingen doen mij heel heel erg twijfelen. Jammer Samsung, jammer. Luister alsjeblieft eens naar je klanten. ..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.