Magazine UX op Samsung Pro-tablets kan niet uitgeschakeld worden

05 februari 2014 1 Minuut 3 Reacties
Galaxy-TabPRO-Magazine-UX-2

Begin vorige maand introduceerde Samsung de nieuwe Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO tablets, voorzien van de nieuwe Magazine UX interface. Deze interface kan echter door de gebruiker niet uitgeschakeld worden, zo laat Samsung weten in een interview met Computerworld.

De Magazine UX interface is in de afgelopen maand al veel besproken, met name omdat Samsung hiermee nog meer afstand neemt van de standaard interface van Android. Ook draaide de interface op de modellen die het bedrijf tijdens CES 2014 toonde verre van soepel. Magazine UX is een dynamische interface die gezien kan worden als een combinatie van de tegels van Windows 8 en de BlinkFeed van HTC. Het is een startscherm vol informatie waarmee je volgens Samsung altijd datgene voorgeschoteld krijgt wat interessant is voor je.

Tegenover Computerworld laat Samsung weten dat de gebruikers van de Galaxy TabPRO en Galaxy NotePRO tablets geen mogelijkheid hebben om de nieuwe interface helemaal uit te zetten. Wel kunnen gebruikers Magazine UX vensters verwijderen maar er wordt altijd één Magazine UX venster actief gehouden. Het klassieke homescreen is standaard, met als aanvulling Magazine UX.

Reacties (3)