Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt nieuwe Exynos hexacore- en octacore-processors aan

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2014, 9:37 CategorieHardware

Na nieuwe mobiele chips van onder meer MediaTek en Qualcomm kondigt ook Samsung deze week nieuwe processors aan. De Koreaanse fabrikant komt met de Exynos 5260 en Exynos 5422.

De nieuwe mobiele processors van Samsung zijn geen grote verbetering ten opzichte van de voorgaande generatie en ook de ondersteuning voor 64bit laat nog steeds op zich wachten. Wel zijn de nieuwe chips reeds in aangekondigde producten te vinden.

De Samsung Exynos 5260 is de nieuwe hexacore-processor van het bedrijf, bestaande uit twee ARM Cortex A15 kernen met een kloksnelheid van 1.7GHz en vier ARM Cortex A7 kernen met een kloksnelheid van 1.3GHz. Heterogeneous Multi-Processing moet ervoor zorgen dat alle zes de kernen tegelijkertijd in geschakeld kunnen worden wanneer de uitgevoerde taken hierom vragen. Samsung heeft de onlangs gelanceerde Galaxy Note 3 Neo met deze chip uitgerust.

De nieuwe octacore-processor heeft de naam Samsung Exynos 5422 meegekregen en is een licht verbeterde versie van de Exynos 5420. De chip is gebaseerd op de big.Little-technologie en beschikt over vier ARM Cortex A15 kernen met en maximale kloksnelheid van 2.1GHZ en vier ARM Cortex A7 kernen met een maximale kloksnelheid van 1.5GHz. Ook deze chip maakt gebruik van Heterogeneous Multi-Processing. De eerder deze week aangekondigde Galaxy S5 smartphone wordt in bepaalde regio’s met deze chip uitgerust. 

 • Delen:

Reacties

 1. exelletor
  26 februari, 2014 om 11:04

  Bij de exynos 5260 – zes is niet twee + twee ;)

  • Martijn Chel
   26 februari, 2014 om 11:06

   Niet? ;) Thanks.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.