Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SanDisk kondigt microSDXC geheugenkaart met 128GB opslagcapaciteit aan

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2014, 15:07 CategorieAccessoires

Tablets en smartphones worden nog steeds vaak uitgerust met 8GB, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen waardoor de kans groot is dat je op een gegeven moment opslagruimte te kort komt. Gelukkig beschikken de meeste modellen over een SD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid moet worden. Tot voor kort kon dit met maximaal 64GB maar SanDisk kondigt vandaag de eerste microSDXC geheugenkaarten met een opslagcapaciteit van 128GB aan.

De nieuwe 128GB SanDisk Ultra microSDXC-kaart is ontworpen voor Android smartphones en tablets en is volgens het bedrijf is ideaal voor het schieten van Full HD-video’s en foto’s van hoge kwaliteit. De snelheid is twee keer zo hoog als bij gebruikelijke microSD-geheugenkaarten en de kaart is kleiner dan een vingernagel, aldus Sandisk.

Sandisk-128GB-geheugenkaart

Met de nieuwe versie van de SanDisk Memory Zone-app (in beta beschikbaar via Google Play) kunnen gebruikers de bestanden op hun telefoon bekijken, openen en back-uppen. Als onderdeel van de SanDisk Memory Zone-app brengt SanDisk OptiMem uit, een nieuwe functie waarmee Android-gebruikers het interne geheugen van hun telefoon kunnen optimaliseren, doordat hun oudere foto’s en video’s automatisch worden overgezet naar de microSD-kaart. OptiMem houdt continu het geheugen van de mobiele telefoon in de gaten en geeft een melding wanneer het interne geheugen onder een bepaalde grenswaarde terecht komt.

SanDisk Ultra microSDHC/microSDXC-geheugenkaarten worden geleverd in capaciteiten van 8GB tot 128GB en zijn nu wereldwijd verkrijgbaar voor een adviesprijs van 16,99 euro tot 149,50 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.